Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tiramisun kívül mascarponebó...

A tiramisun kívül mascarponeból milyen krémet tudnék még csinálni? Tortába, két piskótalap közé.

Figyelt kérdés
2009. márc. 4. 07:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A mascarpone semleges izű. Tojással felverve kém állagú. Tehát ez azt jelenti, hogy bármivel ízesítheted (a tiramishunál ez ugye a fahéj és az amaretto). Alkohollal, citrommal, naranccsal, gyümölccsel, kakaóval, karamellel......
2009. márc. 4. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elkészíted a tiramisu krémet, tegyél bele nutellát ízlés szerint, + 1 evőkanál zselatint pici vízben elkészítesz a zacskón leírt szerint, hozzáadod, nagyon habosra felkevered, majd hűtőben tárolva pár órát... isteni krém lesz. Hétvégén készítettem ilyet, és csodálatos íze volt. ili
2009. márc. 4. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajttorta!Isteni finom itt alink ha érdekel: [link]
2009. márc. 4. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Szia Ili!Mivel kisfiam imádja a nutellát,érdekelne a recepted,de mivel még soha nem dolgoztam zselatinnal,kérnék még egy kis segítséget.Zseletin fixem van itthon,azt tejszinnel kell készíteni(az van rá írva).

Ha így elkészítem 250 ml tejszínbe,abba teszem a marscaponét,nutellát,így is jo lesz?Köszi

2009. márc. 4. 09:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha mondjuk szezonja lenne, keverhetnél hozzá epret, vagy málnát is, azzal is nagyon finom.
2009. márc. 4. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

én a királykék színű tasakra gondolok, aminek a zacskója akkora mint mondjuk az őrölt borsé, és az összes többi fűszeré. A kis tasakos torta zselatin pl. nem jó.


3 tojássárgáját 1 ek. cukorral keverj habosra. A mascarponéhoz adj 2-3 evőkanál nutellát, de ha végleg kész a krémed és úgy érzed többel finomabb lenne, még nyugodtan tehetsz hozzá. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá 1 evőkanál cukorral. A tojássárgás bigyóhoz add hozzá a zselatint, majd keverd bele a nutellás mascarponét és a felvert tojáfehérjét. A zselatint úgy készítheted, hogy minimális vízben feloldasz kb. 1 evőkanál zselatin port, majd felforralod.


Remélem nem voltam túl zavaros, priviben elküldöm a blogom címét, ott a fotót is meg tudod nézni. üdv. : ili

2009. márc. 4. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!