Túrórudi torta recept tojás nélkül?
Kétéves kisfiam nem szereti a cukrászsüteményeket, de a túró rudit nagyon. Ezért gondoltam, hogy csinálnék neki a szülinapjára sk. egy hatalmas túrórudit, azaz tortát :). Szigorúan tojás nélküli receptet szeretnék (hiszem, hogy a túrórudira jellemző íz enélkül is kialakítható), mert soha nem teszek semmibe tojást hőkezelés nélkül, főleg olyan ételekbe nem, amiből gyerekek is esznek.
Tud valaki ilyen receptet? :)
Első vagyok. Belinkelem azt a receptet, ami nálunk mindig nagy siker:
Én általában a mascarpone helyett 2-3 dl felvert tejszínt szoktam a krémbe keverni + dr. oetkeres zselatinfixet (a zselatin helyett), és őzgerincformába teszem, nem püspökkenyérformába. Ja, és nem 20 dkg, hanem 25 dkg túrót használok. A marcipánt pedig pillecukorból is készítheted, ugyanilyen szép lesz.
Szia! Remélem, még nem késtem el a válasszal. Én ez alapján készítem a hamis marcipánt pillecukorból:
A recept alatt sok hasznos hozzászólást is olvashatsz, ami megkönnyíti az elkészítést.
Itt egy másik hamis marcipán recept:
Ez is isteni finom, talán még könnyebb is elkészíteni, mint a pillecukros változatot, olcsó, jól nyújtható, formázható, ételfestékkel színezhető. Ha nem kapok pillecukrot, akkor ezt a receptet használom. Sőt, mostanában szinte csak így készítem.
Mindkettő nagyon jó! Sok sikert az elkészítéshez! Ha kérdésed van, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!