Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bejgli tésztája burgonyával?

Bejgli tésztája burgonyával?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sokféle bejgli receptet kipróbáltam már, de egyik sem az igazi. Most húsvétra ezt néztem ki:

[link]

Mit gondoltok erről a receptről? Sok hozzászólás van alatta, és állítólag a tésztája nagyon finom puha, omlós. Sütött már valaki ilyet? Nem tudom, ki merjem-e próbálni, furcsa, hogy burgonya kell a tésztába.


2011. ápr. 4. 08:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne próbálnád ki? Lehet ez lesz életed legfinomabb bejglije! Én még krumplival nem csináltam, de mivel a krumplinak nincs jellegzetes íze, így elméletileg el nem ronthatja.Majd írd ide milyen lett.Kiváncsi vagyok.
2011. ápr. 4. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál! Csak attól félek, mégsem lesz olyan finom. 6-8 rudat sütök egyszerre, és ha mind pocsék lenne, az nem lenne valami jó. De olyan rossz csak nem lehet. Végül is lehet, hogy ez lesz A BEJGLI, annyira finomra sikerül. De várok még hozzászólást, hátha valaki már készítette a recept alapján.
2011. ápr. 4. 09:04
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én már csináltam burgonyás tésztát, igaz csak éttermi melegtésztaként. Megnéztem a receptet és az arányokat tekintve szerintem rendben van, de a sütő technológiát tekintve bizonytalan. Azt tudom javasolni (remélem nem feleslegesen okoskodok :P), hogy a főtt áttört krumplit hagyd teljesen kihűlni, különben 5x annyi lisztet is felvesz majd.

Remélem jól sikerül, és ha kész vagy, igazán rakhatnál fel ide róla képeket vagy legalább egy beszámolót :)!

2011. ápr. 4. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Oké, megfogadom a tanácsot, teljesen kihűtöm a krumplit. Azon gondolkoztam, hogy csinálok a héten egy próbasütést, negyedelem a hozzávalókat, és csak 1 rudat készítek (egy gesztenyéset). Meglátjuk, milyen lesz. Képet sajnos nem tudok feltenni, mert nincs hozzá eszközöm, de még a héten mindenképpen megírom, hogy mit alkottam. Remélem, finom lesz. :)
2011. ápr. 4. 16:47
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Rendben, köszi, nagyon aranyos vagy :).

Még az eszembejutott, hogy lehet, hogy jobban jársz ha valami géppel alaposan pépesíted a krumplit (vagy törd át szitán), mert eszembejutott, hogy ha élesztő lesz benne, legyen könnyű és ruggalmas, egynemű a tésztája, ne szakadjon szét, míg kel.

2011. ápr. 4. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:

Megsütöttem ma a bejglit. A hozzávalókat harmadoltam, és csak 1 rudat csináltam. A tésztája isteni finom, omlós! De rettenetesen szétrepedt a teteje. Mindig minden bejglim szétreped. Nem tudom, mit csinálok rosszul. :(

Soha nem sütöttem még igazán szép bejgliket. Nem is lenne baj, ha csak egy kicsit repedne, de NAGYON reped, szerteszét. Vajon mit rontok el mindig, és mit csináljak másképp? Ötletek?

2011. ápr. 6. 15:41
 7/18 anonim ***** válasza:
Próbáltad azt ami az "andi konyháján" van fenn? Nekem ugyan olyan szép lett, nagyon jó, de tartsd be az utasításokat!
2011. ápr. 6. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Igen, már azt is próbáltam, karácsonyra sütöttem és nagyon-nagyon finom lett, de sajnos az is szétrepedt, pedig mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva. Valószínűleg nem a receptekkel van gond, mert nem létezik, hogy sok-sok receptből egyik sem sikerül. Csak nem tudom, mit csinálhatok rosszul. Kísérleteztem már a sütő hőfokával, hátha az nem jó, tettem már hidegre, melegre a bejgliket, kelesztettem, nem kelesztettem, tojással egyszer kentem, kétszer kentem, mindig alaposan megszurkálom, de állandóan szétreped. :(

A töltelék biztos, hogy nem túl nedves, mert arra nagyon figyelek, hogy ne legyen lágy. Nincs már ötletem, hogy mit kellene másképp csinálni. Azt hiszem, a bejglim idén húsvétkor is a "ronda, de finom" kategória lesz.

2011. ápr. 6. 19:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hiába de szerintem akkor is a tölteléked a ludas. Nekem is szét szokott nyílni, de nagyon minimálisan és a kisülteknek kb. csak a fele. Én nem hogy nem nedves tölteléket használok, hanem pergősen száraz töltőanyagot teszek bele, legyen az mák vagy dió. Másik, hogy a töltelék súlya maximum a tészta súlya lehet csak! Harmadik, nagyon pontosan be kell tartani a kelesztés utasításait és tudom javasolni, hogy a sütés közben, mikor már látszólag nem fog tovább nőni a bejgli, egy fakanállal vagy egy ronggyal, amit nem sajnálsz támaszd ki résnyire a sütőajtót, így a nedvesség tud hol távozni, nem kering a sütőtérben és hátha nem reped szét a tészta.

Különben is íratlan szabály, hogy van a szép bejgli és a finom :).

2011. ápr. 6. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, kedves utolsó! A töltelékhez egyáltalán nem is teszel folyadékot (vizet / tejet)? Nem száraz úgy a töltelék, miután megsült a bejgli? És még egy kérdés. Te hogyan keleszted a tésztát? Mármint miután összegyúrtad, keleszted langyos helyen, vagy rögtön kinyújtod, töltöd, feltekered, és utána keleszted? Vagy hűtőbe rakod? Ja, és milyen vékonyra nyújtod? Én kb. fél cm vékonyra, lehet ez a baj, hogy túl vékony? Végezetül pedig leírhatnád a te receptedet is, lehet teszek egy próbát vele. Köszönöm, ha válaszolsz a kérdéseimre!
2011. ápr. 6. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!