Tejtermék-mentes torta/piskóta recept?
Apósom semmi vajas/tejes, stb. süteményt nem eszik, így nem tudom, mit süssek, amikor vendégségbe jönnek.
Tudnátok valami nem túl macerás receptet küldeni/linkelni, amit megsüthetnék? Pl. valamilyen piskótás tortaalapra, amit egyszerűen dekorálhatok, ilyesmi...
És meg lehetne sütni 1-2 nappal fogyasztás előtt. (Kisbaba mellett beosztom, h a menü melyik résézt mikor csinálom meg...:)
Vizes piskóta?
ui.: ha van bevált sütirecepted, az sem gond, mert a vajat delma margarinnal helyettesítheted (tejérzékenyek is fogyaszthatják, semmi tejszármazék nincs benne), a tejet pedig vagy zabtejjel vagy vízzel helyettesítsd. Én 1 évig hanyagoltam a tejet, mert a lányom semmi tejszármazékot nem ehetett. Így oldottam meg.
Üdv!
A sima piskota tortalapba sem teszunk se tejet se vajat.
8 tojas,8 kanal liszt,8 kanal cukor.
Tolteleknek barmilyen vizes puding.
Egyetértek az első hozzászólóval, csak még annyit, hogy a pudingot az ajánlottnál szerintem több folyadékkal csináld, hogy inkább krémszerű legyen, mivel ugye nem lazíthatod tejszínhabbal vagy vajjal. A piskótához meg a legegyszerűbb a hagyományos piskóta felvert: 1 tojáshoz 2 dkg cukor 2-2,5 dkg liszt (több akkor kell, ha formában sütöd, kevesebb a laphoz), szétválasztod a tojásokat, a sárgáját 1/3ad cukorral habosra vered, a fehérjét a maradék 2/3-ad cukorral kemény, de nem törős habbá vered, egy kevés fehérje habbal erőteljesen kikevered a sárgás habot, majd a többi fehérje habot lazán kevered hozzá illetve fokozatosan forgatod bele az átszitált lisztet.
A kisült tortakarikát felvágod, betöltöd, "kifagyasztod" (rövid ideig, hogy összeálljon benne a krém) a felületét vagy saját krémjével kened, vagy lekvárral, így is kifagyasztod picit, aztán bevonhatod csokival, ha nem szeretnéd, akkor szeletelt mandulával panírozod az oldalát (felsimítgatod rá), a tetejét meg a krémhez illő egész gyümölcsökkel kirakod, vagy reszelt csokival beszórod, vagy mindkettő :).
Puncstorta
Sütsz egy karikában 7-8 tojásos piskótát - ebbe nem kell tej.
Egy tepsiben vagy amiben akarsz sütsz egy 4 tojásos piskótát.
Ez utóbbi piskótát összedarabolod és összekevered 1 dl rummal és egy üveg baracklekvárral. (jól össze kell dolgozni)
A karikában sütött piskótát kettévágod és megtöltöd az előző kevert cuccal.
Erre az egészre újra ráteszed a karikát és a tetejére egy kerek deszkát, lábost vagy ilyesmit ami kb. lefedi. Ebbe pedig nehéz dolgokat pl. sót, cukrot, vagy lexikont teszel, hogy a tortát jól lesúlyozza. 2-3 óra minimum kell neki hogy összeálljon, de ha egy napig így hagyod akkor se lesz baja.
Mikor kész kiveszed a karikából és bevonod elvileg cukormázzal, de én tortabevonó csokival szoktam az finomabb mint a tömény cukor.
Jó étvágyat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!