Milyen olcsó és egyszerű sütemény receptek vannak?
Hát, például:
Kakaós lepény:
2 db tojást, 25 dkg cukrot, 1,5 dl tejet, 1 sütőport, 4 evőkanál kakaót, 5 dkg vajat, 25 dkg lisztet összekeversz, beledobálsz csokidarabokat, vagy diót, kivajazott tepsibe öntöd, kb. 20-25 percig sütöd, egy tűt vagy villát beleszúrsz, ha nem tapad rá semmi, kész is! Megszórhatod porcukorral vagy kókuszreszelékkel! Jó étvágyat! Szerintem egyszerű!
Vagy például:
Túrós muffin:
8-10 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, fél csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 20 dkg túró, 1 pohár tejföl
Összekeverjük, gyümölcs bele, aztán muffinformákba vagy kuglófformába öntöd, a tűpróbát elvégzed a végén. Ha muffinformába öntöd, akkor kb. 20-25 perc, ha kuglófba, akkor kb. 40-50, ott is használd a tűpróbát. Vajazd ki a formákat, mielőtt beleteszed a sütit. Ehhez is jó étvágyat!
Egy másik túrós muffin:
Hozzávalók:
Száraz: 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, fél csomag sütőpor
Nedves: 3 tojás, 1,25 dl tej, 25 dkg túró, 10 dkg puha vaj, vaníliaaroma, rumaroma (egy kicsi)
Összekeverem a nedves hosszávalókat, majd hozzáadom a szárazakat. Vajazott formába öntöm (muffin vagy kuglóf vagy tök mindegy), 20-25 perc sütés, tűpróba, kész.
Én bögrés meggyest ajánlanék:
2 bögre joghurt
3 tojás
2 bögre cukor
4 bögre liszt + 1 sütőpor
fél bögre olaj
csipetnyi só
tetejére: magozott meggybefőtt (nyáron friss, fejtett meggy)
Mindezt jól összekevered kézi mixerrel, beleöntöd egy közepes, magasabb falú tepsibe, a tetejére teszed a meggyet. Ha elkészült, egy csomag vaníliás cukrot szórsz rá. Mi imádjuk!
Összeállítás kb. negyed óra, sütés kb. fél óra (villanysütőben 180 fokon), a lényeg, hogy szépen megpiruljon.
Fontos, hogy mindent azonos edénnyel mérj, én a joghurtos dobozt szoktam használni, akkor tuti pont egyforma lesz az arány.
Jó étvágyat!
Sós sajtos-magvas keksz
Az eredeti recept a Chili&vaniliáról van, de nekem abban túl sok volt a vaj, és a sütési idő. Szóval ez a saját verzió.
Hozzávalók:
10 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt - feljavítva esetleg egy kis füstölt sajttal)
10 dkg liszt
10 dkg mag (tökmag, szotyi, dió/ez kihagyhatatlan-nagyon finom lesz tőle/, esetleg szezámmag, pisztácia, ami eszünkbe jut)
5 dkg vaj
2 db tojás
Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd vizes kézzel hengert formázva belőle folpackra rakjuk, feltekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt begyújtjuk, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 5-10 perc alatt megsütjük. Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.
Zabpelyhes-banános süti
Hozzávalók:
2 db banán
1 pohár (kb. 14 dkg) zabpehely
1 pohár liszt
fél pohár cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy tálban villával összetörjük a banánokat, hozzákeverjük a többi hozzávalót is. Fahéj helyett használhatunk más fűszert is ízlés szerint. Előmelegítjük a sütőt, a tepsire sütőpapírt rakunk és kanállal kis halmokat rakunk rá a masszából. Kb. 10 perc alatt készre sül.
Sziasztok!Ez a mi kedvenc receptünk:HAMIS MARCIPÁN GOLYÓ!!
HOZZÁVALÓK:1l tej,kevés búzadara,legalább 2 de inkább 3 mandula aroma,(vagy ha több szint izt szeretnénk 2mandula,1vérnarancs,1rum aroma),fél csomag darált háztartási keksz,1 kocka vaj,2 cs kókusz reszelék vagy szines cukor diszítö,ízlés szerinti cukor...
A tejböl buza darábol közeped keménységü tejbegrízt készitünk.Majd ha kicsit kihült hozzá keverjük a vajat,kekszet,aromákat,cukrot...Mikor jol kikevertük...éjszakára de legalább 2-4 órára hűtőbe tesszük...mikor jol össze ált kis golyókat formázunk belölle s meghempergetjük kókusz reszelékbe vagy a szines cukorba...s kész is a süti...:-))...én mivel nagyon szeretek ujitani szoktam 3 felé venni a masszát mielött beleteszem az aromát...s mandula,vérnarancs,rum aromát teszek külön külön a 3 adaghoz...igy 3 féle színű golyót kapok...(zöld,piros,s barna)...rumos sütihez akkor még kell 2-3 kanál kakaó port tenni!!!
elkészitési idő kb fél óra utána állni hagyjuk legalább 3-4 órát hogy össze álljon...golyózás már gyorsan megy föleg ha gyerekeink is besegítenek:-))))))....
Remélem izleni fog ha kipróbáljátok....Tímea
Bögre sütemény
1. Diós
egy bögre darált dió
egy bögre cukor
egy bögre liszt
egy bögre tej
egy csomag sütőpor
egy egész tojás
+ reszelt citrom vagy narancshéj, durvára vágott dióbél, csokidarabok... (ezeket a változatosság kedvéért szoktam néha bele tenni, saját kreálmány)
2. Mákos
egy bögre darált mák
egy bögre cukor
egy bögre liszt
egy bögre tej
egy csomag sütőpor
egy egész tojás
+ egy marék mazsola, egy citrom reszelt héja. (ezek elhagyhatók)
Összekevered a hozzávalókat, sütőpapírral bélelt tepsibe teszed és betolod a sütőbe. Legkisebb fokozaton süsd, hogy teljesen átsüljön anélkül, hogy az alja megégne. Sokáig fog sülni, hegyes késsel, vagy hústűvel ellenőrizd. Ha nem ragad rá semmi, akkor oké.
A diós változat különösen finom, ha durvára vágott diót, vagy fél dióbeleket teszel a tetejére a sütés vége előtt kb. 5 perccel. A dió megpirul és isteni az íze.
Egy kis fantáziával krémet is főzhetsz bele, de nagyon jó vaníliaöntettel.
Egy átlagos tepsibe én dupla adagot készítek így jó magas a sütemény. (mindent szorozz meg kettővel)
És mindegy mekkora a bögre, a lényeg h mindent ugyanazzal a bögrével mérj ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!