Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyors, olcsó, és...

Milyen gyors, olcsó, és nagyon finom pizza tészta receptek vannak?

Figyelt kérdés
2008. jan. 28. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az arányokat írom aztán majd abból kitalálod,h mennyi kell:

1 kg liszthez egy élesztő kevés cukros tejben felfuttatva,egy kiskanál só, 1deci (olviva)olaj és 4 deci víz.Összegyúrod,majd jól megkeleszted.Aztán lehet is sütni.

Ennél kicsit másabb az amit készen veszel,csak víz kell hozzá,de ha jól tudom,akkor azt is kell keleszteni.(Még nem próbáltam.)

Amúgy az az egy kiló liszt rengeteg pizzához elég!Olyan 6-7fő simán jól lakik belőle.Én magunknak csak fél kilót szoktam bedagasztani,de akkor marad következő napra is.

2008. jan. 28. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen, lehet, hogy holnap kipróbálom majd! :))
2008. jan. 28. 10:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
40 dkg rétesliszt közepébe csinálj egy kis mélyedést, és morzsolj bele 3 dkg élesztőt, tegyél hozzá 1 kanál cukrot és 2,5 dl langyos vizet. Takard le, hagyd fél óráig meleg helyen, majd adj hozzá 1 kiskanál sót és némi olíva olajat, gyúrd össze, olajozott tepsiben terítsd szét a tésztát és pakold meg bármilyen feltéttel! Például: locsold meg olívaolajjal, tegyél rá olívabogyót(zöldet és feketét), mozzarella sajtot, fűszereket(oregano, bazsalikom). Vagy: fokhagymás tejföllel kend meg, plusz bacon, lilahagyma, paradicsomkarikák, sajt. A variációk száma végtelen :)
2008. jan. 28. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm! :))
2008. jan. 29. 10:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

En ugy szoktam csinalni h:

-1 kis kocka elesztot belemorzsolok olyan 3-3.5 dl edes (langyos!!!!)tejbe es megvarom mig felfut

-25 evokanal lisztet(kb 1/2 kg)kimerek pici soval .oreganoval elkutyulom

-4-5 evokanalnyi olajat adok hozza

-osszekeverem az elesztos tejjel,de ne boritsd hozza egybol az osszeset (lisztje valogatja h mennyit vesz fel; ha kevesnek latod es kemeny a teszta nyugodtan ontsel meg hozza akar a hutobol is 1 kicsit)

-ne legyen sem tul kemeny sem tul puha a teszta

-kb15-20percre melegre rakom h keljen

-ebbol 2 tepsi pizzat szoktam csinalni(ez vekony teszta,ha vastagabban szereted nyujtsd ki 1nek)

A tetejet:

-megszurkalom 1 villaval es lekenem kecsapal

-szaraz szalamit,(fustolt kolbaszt)

-preselt sonkat szoktam ra tepkedni

-gombat

-paprikat

-kukoricat

-1 kis pizza fuszert es

-mozzarella sajtot(de jo a trapista vagy bar mi)

Behajitom a sutobe es nagyon hamar megsul.......mikor mar kicsit pirosodik az alja mar jo,ha ropogosabban szeretitek hagyd meg 1 kicsit.

Remelem tudtam segiteni.Meg ha te is szeletelsz fel mindent akkor is max 40 perc.

Jo etvagyat!

2008. febr. 11. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%

Ezek közül meik vált be a legjobban?

Tojás egyikbe sem kell..

Mi csináltunk egyet de olyan lett az állaga mint egy teakeksznek... ropogós és omlós, darabos de totál nem pizzatészta...

lécci nagyon válaszolj erre a hy-girl@freemail.hu címen

2009. febr. 16. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt találtam rengeteg pizzareceptet (tészta, szósz és feltét recepteket is):

[link]

2009. okt. 4. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!