Mézeskalácsos muffin? Érdekel? (Recept! )
Gondolkodtam, hogy milyen muffint süthetnék karácsonyra, ami illik is a karácsony hangulatához. Aztán eszembe jutott, hogy mi lenne ha csinálnék egy sima muffin alaptésztát és tennék bele mézeskalács fűszerkeveréket, meg mézet.
Ma ki is próbáltam és nagyon finom lett!
Recept:
25 dkg liszt
2 és fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
12 dkg cukor
1 nagy evőkanál méz (vagy több, de akkor annyival kevesebb cukor)
2,5 dl joghurt (natúrt ír a recept, de én mindig vaníliással szoktam)
0,8 dl növényi olaj
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér vagy
fahéj, szegfűszeg, gyömbér helyett mézeskalács fűszerkeverék
Külön össze kell keverni a száraz összetevőket és a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összekeverem, formákba teszem, be a sütőbe 180 fokon 20-25 percre.
Gondoltam megosztom veletek. :)
Köszi, könyvjelzőztem :)
[link] -ra is felrakhatnád, ott többen találnának rá (én legalábbis sokszor keresgélek ott) :)
Érdekel!
Ki is próbálom holnap! Köszi!
Akkor nem csak én szoktam kísérletezgetni! :)
Egyébként nagyon szívesen!
A férjemnek nem mondtam meg, hogy milyen muffint csináltam. Mondtam neki, hogy kóstolja meg és találja ki. Beleharapott és már fülig is ért a szája, és mondta, hogy MÉZESKALÁCS! :)
Majd feltöltöm a mindmegettére is.
Felkerült a mindmegettére is.
Itt már 2 evőkanál mézzel írtam. Igaz így is jó volt, egy kanállal, de én nagyon édes szájú vagyok és legközelebb tuti több mézzel csinálom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!