Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell grízgaluska...

Hogyan kell grízgaluska levest készíteni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 14. 20:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kell hozzá húsleves alaplé,

vagy zöldségleves,


én kifejlesztettem egy saját módszert, amivel mindíg sikerül a grízgaluska:


egy mélytányérban felverek villával, vagy minihabverővel egy tojást habosra, majd beleszórok 12 teáskanál grízt, egy kis sót,óvatosan elkeverem benne,és várok pár percet, míg egy kissé keményebbre dagad.


Ezután bő forrásban lévő sós vízbe beleszaggatom,kb. 24 galuska lesz ebből ugyanazzal a teáskanállal, mindíg belemártva a vízbe a kanalat.

kb. 4-5 percig fő. ha elkezd dagadni, mindíg megfordítom.

nem szabad szétfőzni,ha a belseje még egy picit keményebb, már ki lehet venni őket, és áttenni a levesbe,még ott is puhul

2009. jan. 14. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én az előttem szólónál kissé másképp csinálom, de mindig megpuhul. A tojásfehérjét villával picit felhabosítom, utána meyg bele a sárgája is, majd a só/vegeta, és a gríz, no meg egy késhegynyi szódabikarbóna. Hogy grízből pontossan mennyi, azt nem tudnám megmondani. De még teszek bele egy pici olajat, de ezt nem mindig, elsősorban akkor, ha túl sok gríz sikerült bele. És a levesben főzöm meg.
2009. jan. 15. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!