Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortát szeretnék sütni piskóta...

Tortát szeretnék sütni piskóta recept kellene ami nem esik össze?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 14:55
 1/5 anonim ***** válasza:
17%
google.hu
2010. nov. 5. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

klasszikus piskóta recept is jó ha odafigyelve csinálod, de ha nem bízol magadban, vagy a sütőben, vagy bármi nem lesz semmi baja, ha beleraksz egy csomag sütőport.

6 tojást kettéválasztasz, a fehérjét KEMÉNY habbá vered, 6 kanál cukorral amit apránként raksz hozzá.Ha már kemény, még továb kevered, úgy, hogy egyesével adod hozzá a tojás sárgákat. 6 evőkanál lisztet elkevered a sütőporral, és ha felverted a tojásokat kanalanként rászitálod a habra, és nagyon óvatosan beleforgatod a habba. kb 20 perc 180-200 fokos sütőbe, és az első 10-15 percben nem nyitod ki a sütőt.

2010. nov. 5. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá, nem sokkal előtted kértek már piskóta recepteket. Kinek ez válik be, kinek az. Én a tojás-spórolós vizes piskótát szoktam sütni, eddig soha nem volt rá panasz. A piskóta sütés titka szerintem nem igazán a receptben van, hanem a technikában. Ilyen például, hogy a tojásfehérjét nagyon kemény habbá kell verni és nagyon óvatosan kell tovább dolgozni vele, hogy ne törjön össze. Én a piskótához használt teljes cukor mennyiségből 1-2 evőkanállal a fehérjéhez is szoktam rakni, mielőtt felverem, keményebb lesz tőle a hab. Arra is vigyázni kell, hogy se sok, se kevés sütőport ne tegyél bele, attól is összeeshet sütés közben a tészta. Az előmelegített sütőbe rakás után legalább 10-15 percig tilos!! kinyitni a sütőajtót. Én magas hőmérsékleten kezdem sütni, majd kb. 5 perc múlva lejjebb veszem a lángot. Így szépen felkapja a hő a tésztát, de rendesen át is sül.
2010. nov. 5. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
2010. nov. 5. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb és soha nem esett még össze:


4 egész tojás

4 kanál cukor

4 kanál víz

Jó habosra felverni, majd hozzákeverni 20 dkg lisztet és 1 sütőport. (Ha kakaósat akarsz, akkor a liszt súlyát csökkenteni kell a kakaóéval.)

2010. nov. 5. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!