Tortát szeretnék sütni piskóta recept kellene ami nem
esik össze?
Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 14:55
1/5 anonim válasza:
google.hu
2010. nov. 5. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2/5 anonim válasza:
klasszikus piskóta recept is jó ha odafigyelve csinálod, de ha nem bízol magadban, vagy a sütőben, vagy bármi nem lesz semmi baja, ha beleraksz egy csomag sütőport.
6 tojást kettéválasztasz, a fehérjét KEMÉNY habbá vered, 6 kanál cukorral amit apránként raksz hozzá.Ha már kemény, még továb kevered, úgy, hogy egyesével adod hozzá a tojás sárgákat. 6 evőkanál lisztet elkevered a sütőporral, és ha felverted a tojásokat kanalanként rászitálod a habra, és nagyon óvatosan beleforgatod a habba. kb 20 perc 180-200 fokos sütőbe, és az első 10-15 percben nem nyitod ki a sütőt.
2010. nov. 5. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
3/5 anonim válasza:
Keress rá, nem sokkal előtted kértek már piskóta recepteket. Kinek ez válik be, kinek az. Én a tojás-spórolós vizes piskótát szoktam sütni, eddig soha nem volt rá panasz. A piskóta sütés titka szerintem nem igazán a receptben van, hanem a technikában. Ilyen például, hogy a tojásfehérjét nagyon kemény habbá kell verni és nagyon óvatosan kell tovább dolgozni vele, hogy ne törjön össze. Én a piskótához használt teljes cukor mennyiségből 1-2 evőkanállal a fehérjéhez is szoktam rakni, mielőtt felverem, keményebb lesz tőle a hab. Arra is vigyázni kell, hogy se sok, se kevés sütőport ne tegyél bele, attól is összeeshet sütés közben a tészta. Az előmelegített sütőbe rakás után legalább 10-15 percig tilos!! kinyitni a sütőajtót. Én magas hőmérsékleten kezdem sütni, majd kb. 5 perc múlva lejjebb veszem a lángot. Így szépen felkapja a hő a tésztát, de rendesen át is sül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!