Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács recept? Amit...

Mézeskalács recept? Amit lehet a karácsonyfára tenni?

Figyelt kérdés
jól bevál recepteket kérek,akinek van!köszi
2008. nov. 30. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én mindig ezt a receptet használom.


55 dkg liszt

30 dkg sütőmargarin

2 db tojássárgája

10 dkg porcukor

10 dkg méz

1 kiskanál szódabikarbóna

4 dkg kakaó

1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék( én ebből a kotányit használom, de te magad is összeállíthatod, kell bele fahéj, szekfűszeg, ánizs, gyömbér. De egyszerűbb a kész keveréket megvenni.

Ezeket gyúrjuk, eleinte nagyon nagyon ragadni fog a kezedhez ne lepődj meg, de picikét lisztezed aztán szépen lejön. Ne sok lisztet szórj bele utólag, mert nem áll össze rendesen.

Úgy csináld, hogy ne az egész tésztát nyújtsd ki egyszerre, hanem mindig csak keveset csípjél belőle, úgy kényelmesebben elférsz majd.

A sülésnek nagyon rövid idő kell, kb öt hat perc, vigyázz meg ne égjen.

Másnapra vagy harmadnapra finom puha lesz, de a sütés után is át tudod fűzni tűvel rajta a cérnát.



A díszítő mázhoz: 1 db tojásfehérje

15 dkg porcukor

Én rakok bele ételfestéket is, ami ha folyékony,akkor a porcukorból több kell.

Én mindig dupla adagot sütök, mert cak úgy lesz elég, a fára is, meg a hasunkba id:D:D:D

Ügyes legyél, és kellemes készülődést.

2008. dec. 1. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

én ebbül sütöttem 3 adagot, minden évben, mert adventi gyertyákat csinálok belöle. megtartja az alakját, és puha és fini.


500 g liszt

250 g méz

120 g cukor

fél csomag sütöpor

1 tojás

200 g margarin

és mézeskalács füszer


jól össze gyúrod és ha egy kicsit ragados, akkor beteszed a hütöbe pár órára, aztán lehet nyújtani szépen.

én este begyúrtam másnap délután volt csak idöm megsütni addig elállt a hütöben.


tetejére egy tojás fehérje 200 g porcukor

aztán lehet bele mindenféle dekot rakni, meg szinezni

2008. dec. 1. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
juhhú,köszi nektek!!puszi!!kellemes ünnepeket!
2008. dec. 1. 18:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:


• 80 dkg liszt

• 35 dkg porcukor

• 5 dkg margarin

• 4 egész tojás

• 4 ek. méz

• 1 ek. szódabikarbóna

• 1 ek. Kotányi mézeskalácsfűszer


a díszítéshez:

• 1 tojásfehérje

• 20 dkg porcukor

• 2 csepp citromlé



Elkészítése:


Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk a tésztát fél órán át pihenni. Nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagra, szaggassuk ki, és tegyük sütőlapra. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt sül meg.

Ha már kihűlt, díszíthetjük a hozzávalókból vert kemény habbal, amit levágott csücskű zacskóba tettünk.


Nagyon sok sikert, jó étvágyat és gyönyörködést!

2008. dec. 2. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
egy tipp: ha nem akarod, hogy a gyerekek leegyék a fáról, szóval kifejezetten fára akarsz tenni, rakhatsz bele egy kis bordot, elsőre gonosznak hangzik, de nem eszik le, a szaloncukort meg csak párat rakj a fára dísznek, a fa alá kis tálba rakjál, és nem rántják le a fát amikor leeszik(én úgy 6 évesen lerántottam^^")
2009. okt. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
javítás: borsot
2009. okt. 8. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
huu de jo,hogy megleltem ezt a kerdest,en is ilyeneket keszulok csinalni,csak nem volt receptem:)
2009. dec. 18. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!