Mézeskalács recept? Amit lehet a karácsonyfára tenni?
Szia! Én mindig ezt a receptet használom.
55 dkg liszt
30 dkg sütőmargarin
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
10 dkg méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 dkg kakaó
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék( én ebből a kotányit használom, de te magad is összeállíthatod, kell bele fahéj, szekfűszeg, ánizs, gyömbér. De egyszerűbb a kész keveréket megvenni.
Ezeket gyúrjuk, eleinte nagyon nagyon ragadni fog a kezedhez ne lepődj meg, de picikét lisztezed aztán szépen lejön. Ne sok lisztet szórj bele utólag, mert nem áll össze rendesen.
Úgy csináld, hogy ne az egész tésztát nyújtsd ki egyszerre, hanem mindig csak keveset csípjél belőle, úgy kényelmesebben elférsz majd.
A sülésnek nagyon rövid idő kell, kb öt hat perc, vigyázz meg ne égjen.
Másnapra vagy harmadnapra finom puha lesz, de a sütés után is át tudod fűzni tűvel rajta a cérnát.
A díszítő mázhoz: 1 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
Én rakok bele ételfestéket is, ami ha folyékony,akkor a porcukorból több kell.
Én mindig dupla adagot sütök, mert cak úgy lesz elég, a fára is, meg a hasunkba id:D:D:D
Ügyes legyél, és kellemes készülődést.
én ebbül sütöttem 3 adagot, minden évben, mert adventi gyertyákat csinálok belöle. megtartja az alakját, és puha és fini.
500 g liszt
250 g méz
120 g cukor
fél csomag sütöpor
1 tojás
200 g margarin
és mézeskalács füszer
jól össze gyúrod és ha egy kicsit ragados, akkor beteszed a hütöbe pár órára, aztán lehet nyújtani szépen.
én este begyúrtam másnap délután volt csak idöm megsütni addig elállt a hütöben.
tetejére egy tojás fehérje 200 g porcukor
aztán lehet bele mindenféle dekot rakni, meg szinezni
Hozzávalók:
• 80 dkg liszt
• 35 dkg porcukor
• 5 dkg margarin
• 4 egész tojás
• 4 ek. méz
• 1 ek. szódabikarbóna
• 1 ek. Kotányi mézeskalácsfűszer
a díszítéshez:
• 1 tojásfehérje
• 20 dkg porcukor
• 2 csepp citromlé
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd hagyjuk a tésztát fél órán át pihenni. Nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagra, szaggassuk ki, és tegyük sütőlapra. 180 fokon, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt sül meg.
Ha már kihűlt, díszíthetjük a hozzávalókból vert kemény habbal, amit levágott csücskű zacskóba tettünk.
Nagyon sok sikert, jó étvágyat és gyönyörködést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!