Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell hókiflit sütni?

Hogyan kell hókiflit sütni?

Figyelt kérdés

Egy régebbi príma konyha újságban volt egy nagyon jó hókifli recept, valamelyik decemberi számban, az újság cimlapján a süti képe volt. Ezt a receptet keresem.

Köszike


2008. nov. 25. 18:22
 1/2 anonim válasza:
100%

Nem tudom,hogy ez volt-e,de íme a receptje:


Hozzávalók:

50 dkg liszt

20 dkg margarin

1 dl tejföl

1 ek cukor

2 dkg élesztő

pici só

kevés tej

ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez (túrót is használok ,kakóport összekeverem a lekvárral,fahéjat,mogyórókrémet és ezek elegyét... csak ajánlani tudom!)

kb. 10 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.

Hagyjuk egy órát pihenni.

3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal (töltelékkel)és kifliket formálunk belőle.

előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.


forrás: www.tutireceptek.hu

2008. nov. 25. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy szuper finom recept! :)


Mákos-diós hókifli


Hozzávalók:

40 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, csipetnyi só, 2 dl tejföl, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 vanília, fél dl rum, fél dl tej, 25 dkg vaníliás porcukor a forgatáshoz.


Elkészítése:

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd sóval, tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, majd 15 percre félrerakjuk. A diót a fel porcukorral és fele mazsolával, és a fele reszelt citromhéjjal, 1 vaníliával és a rummal összekeverjük. A máktöltéket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tejet teszünk bele. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, majd kissé meghajlítjuk. Így nyeri el kifli formáját. Ezután sütőpapírral kibélelt vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

2008. nov. 25. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!