Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Amerikai finomság elkészítése?

Amerikai finomság elkészítése?

Figyelt kérdés
régen sok gyerek filmben láttam ilyet valaki tudja hogy pontosan milyen az lehet az almán ? [link]
2009. júl. 5. 19:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Ez nyalóka? Vagy milyen állagú?
2009. júl. 5. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez cukros alma. Az almát kicsit meg kell főzni cukros, fahéjas vizben, kihűteni, és utána a pálcika segitségével cukormázba mártani. A máz pillanatok alatt dermed meg rajta, és már kész is. Nekem szebb a szép piros almán a szintelen cukormáz, de bármilyen szinű lehet. Izlés kérdése. Régen a cukrászdákban még lehetett venni, ma már sehol sem látok. Nem olyan nagyon finom, mint amilyen szép. Ha gondolod otthon is elkészitheted, habár a cukorszirupot kicsit nehéz lesz megmagyaráznom, de ha akarod, szivesen.
2009. júl. 5. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos,hogy finom lehet.Szerintem valamilyen cukorral lehet karamelizálva.De ha megtudtad a receptet engem is érdekelne!
2009. júl. 5. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
nekem nem tetszik így ránézésre, biztos túl édes a máz miatt..
2009. júl. 5. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
uuuu légyszi magyarázd meg :P már kicsi korom óta mindig ilyet akarok enni mert a kedvenc gyerekfilmjeimben az amerikai gyerekek mindig ilyet ettek
2009. júl. 6. 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tehát az almát cukros, fűszeres vizben meg kell főzni, de nem puhára, csak, hogy nem legyen nyers, lecsöpögtetni, mert ha nem lesz száraz, a cukormáz nem marad meg rajta. A mázhoz vegyél mondjuk fél kg cukrot, és pici vizet. Csak annyi legyen a viz, hogy el tudd keverni a cukrot benne. Ha történetesen többre sikerült nem baj, csak tovább kell majd főzni. Az edényre nagyon oda kell figyelned, nem szabad, hogy sérült legyen a zománca, és még véletlenül sem lehet zsiros (a fakanál sem, amivel majd megkevered). Tehát cukor, kis viz és pár csepp ecet (4-5), és főzöd (néha megkevered) egészen addig, amig nem kezd el sűrűsödni. Az azt jelenti, hogy a buborékok, amik forrás közben képződnek kicsit nagyobbak lesznek, és láthatóan erősek. Akkor a kanállal kicseppentesz egy cseppet hideg felületre és hagyod kicsit hűlni(1 perc). Az ujjaddal óvatosan hozzányúlsz, és ha nem ragad bele az ujjad, hanem mintha vékony réteg képződött volna rajta, kész a mázad. Ebbe kell beleforgatnod az almát úgy, hogy felszúrod hurkapálcára, beleforgatod minden oldalról, még igy forrón, és a felesleget lecsepegteted, majd beleállitod valamibe, hogy a máz megdermedhessen. Ennyi. Szinezheted is ételfestékkel, ha van kedved.

Ami nem sikerülhet:

- a máz ha kikristályosodik - vagy kevés volt az ecet, vagy túl sokáig főzted, ebben az esetben önts hozzá vizet, még ecetet, és főzd újra előlről.

- ha karamellizálódni kezd - kevés volt a viz, higitsd fel, és előlről.

A megmaradt cukormázt fel lehet használni, mint cukorszirupot, felöntöd, összeforralod és kész, vagy ha sok maradt volna és szeretsz sütögetni csinálj belőle fondant.

Ahhoz szükséged van egy zsirtalanitott tepsire, amit leöblitesz hideg vizzel, beleöntöd az újra felforrósitott cukrot ( vigyázat, nagyon veszélyes, ha hozzáérsz, vagy lecsap éget), a tetejét becsapkodod hideg vizzel, úgy mint régen a nagymamák a ruhát vasalás előtt, és hagyod kihűlni. Ha kihűlt kiöntöd mondjuk egy asztalra, aminek műanyag bevonata van, de nem sérült a bevonat, előtte le kell öbliteni hideg vizzel, és egy konyhai spaklival(mint amit a szobafestők használnak) elkezded keverni, úgy hogy a szélén végigtolod, és amit felszed a spakli, azt beboritod a közepére, igy körbe, körbe az egészet. Nagyon nehéz, és nagyon sokáig kell csinálni, egészen addig, amig fehéredni nem kezd, akkor bele kell szedni edénybe, amit le tudsz zárni, és hideg helyen tárolni. Felhasználáskor ebből a fondan mennyiségből kell melegiteni kis viz hozzáadásával, de csak langyosra, ezzel tudod bevonni mondjuk a mignonokat szép szinesre. Szerintem túl sok munkáért túl kicsi élvezet, de megpróbálhatod.

Félek, hogy nem tudtam úgy leirni a cukormáz készitését, hogy biztosan meg tudd csinálni, de remélem azért valamennyire érthető és sikerülni fog.

Az eredményről értesülni szeretnék. Sok sikert mindkettőtöknek!

2009. júl. 7. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
húúha :D uu:P megfogok vele próbálkozni az biztos .Remélem sikerülni fog ,mert nem tűnik egyszerűnek,de köszi nagyon, hogy ennyit írtál nekünk:)
2009. júl. 8. 12:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem karamellás alma a neve.
2009. júl. 27. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
én is pont ezt kerestem!!! csak úgy emlékeztem az alma nyers volt.
2009. aug. 2. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
:) meglett végre:P én már mióótaa....
2009. aug. 3. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!