Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért ilyen túlértékelt az...

Miért ilyen túlértékelt az olasz konyha?

Figyelt kérdés
Más országok gasztronómiáját nem tolják ennyire, mint az olaszét. Miben másabb az olasz gasztronómia, mint mondjuk a norvég vagy a lengyel?

máj. 1. 15:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem túlértékelt.


"Miben másabb az olasz gasztronómia, mint mondjuk a norvég vagy a lengyel?"

Jobb.

máj. 1. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

#1

Oszt mégis miben?

máj. 1. 15:58
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Gondolom, szerinted az olasz konyha = spagetti + pizza.
máj. 1. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Mindenben.
máj. 1. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
Mondj pár híres norvég ételt.Egyébkén az egész világon szeretik az olasz konyhát.
máj. 1. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

Szörnyen szubjektív az, hogy ki mit szeret.


De igen, sokan szeretik az olasz konyhát, és szerintem sem túlértékelt.

máj. 1. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát, kezdjük ott, hogy vagy 5-10 külön gasztro régióra bontható rögtön az ország. És igen, ennek megfelelően sokféle étellel és gazdag gasztronómiával rendelkeznek.

Emellett nem kell túlbonyolítani, pár milliárd ember nem tévedhet.

És nem, az olasz konyha nem a pasztából áll, bár tényleg népszerű étel, de azok az ételek náluk a legtöbb esetben inkább előétel szerepet töltenek be.

A magyar téliszalámi tulajdonképpen egy olasz szalámi féle koppintása, az osztrák rántotthús eredetije is az olasz konyha műve, vagy legalábbis az osztrákokhoz már onnan került át. Ez csak egy-két példa arra, hogy még ott is nagy hatása volt az olasz konyhának, ahol nem gondolnánk.

máj. 1. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Most eletekintve attól, hogy láthatólag fogalmad sincs az olasz konyká(król, az mindenképpen nagy pozitívum, hogy rengeteg zöldségfélét használ, sokféle zöldfüszerrel ízesíti az ételeket, változatos, ízletes, szines, tetszetös kinézetü, egészséges és nem terheli agyon az ember gyomrát sem.


Az északi konyhákban értelemszerüen nem szerepel sokféle zöldség, zöldfüszer, mert nem terem meg, azokra inkább a "semmiböl ehetöt" kategória jellemzö

máj. 1. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

Mert Amerikába akkor és annyi olasz vándorolt ki, és az övék, meg a kínakiaké lett az univerzális gyorskaja.



Illetve kb bárhol lehet pizzát meg tésztát csinálni, az alapanyagok eltehetõek.



Vongole spaghetti pl nem elterjedt, a kagyló nem áll el.

máj. 1. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
77%

Azért mert mediterrán pl olasz és francia nem kis országok, jó idő van, jó turista hely tengerpart stb és azzal asszociál az ember hogy a kaja is jó.

De tényleg jók én pl olasz párti vagyok szeretem a paradicsomos tésztás ételeket pl Pizza, és az olasz raguk.

De ha egy eldugott kis ország étele lenne is szeretném.

Csak ahogy írtam jó hely és sok ember megszerette az ételeket is.

máj. 1. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!