Nehezebb kukorica és rizsliszttel sütni-főzni?
Szia!Nekem 2 lisztérzékeny gyerekem van,és én rizsliszttel habarok,rántást is ezzel csinálok bár pirítani nem nagyon szabad.Semmi mellékíze nincs.A kukoricalisztet nem használom mert nagyon "erős "íze van.
Amit még nagyon szeretek a Tesco-ban lehet venni kukorica lepényliszt a diétás dolgoknál van,isteni piskótát szoktam belőle csinálni,és ezt használom még amikor rántotthúst csinálok.Én nem használok zsemlemorzsát mert nagyon drága a gluténmentes ,csak ebbe a lepénylisztbe forgatom meg és tojásba.így mi is ezt esszük nem pacsmagolok 2 felé.
Én is lisztérzékeny vagyok,és szerintem nem nagyon lehet észrevenni hogy rizs lisztel vagy búzával csináljuk-e.Ami tényleg nem jó benne hogy gyúrni lehetetlen.
Egy jó tanács:).Nem tudom hogy hogy oldjátok meg a kenyeret de a Schar Mix B liszt nagyon jó.Hasonlít az igazi kenyérre,és ebből szoktunk itthon pizzát és lángost is csinálni:).Szerintem nagyon jó!
És a sűrítésre még jó szerintem a kukorica és burgonya keményítő.
Remélem tudtunk segíteni:).
Ha bármi van írj nyugodtan!
:)
Megpróbálhatod rizslisztel és kukoricalisztel is:).Én sütöttem ilyen kenyeret egy időbe.Ha gondolod nagyon szívesen leírom neked a receptet.Csak annyi a különbség hogy én azt sütőben sütöttem,a schar lisztből pedig kenyérgépben.
Sajnos tényleg nagyon drágák ezek a lisztek:(.Ez a schar liszt 1500 Ft 1kg-os.Bár mi most ebből sütünk.Amúgy lehet meglehet próbálni a rizslisztes kenyeret a kenyérsütőbe is.
Leírom a kenyér receptet:).
Kukoricás kenyér
Hozzávalók:
13 dkg kukoricaliszt
13 dkg rizsliszt
4 dkg élesztő
1 dkg cukor
4 dl víz
2 db főtt burgonya vagy 8 dkg burgonyapehely
2 tojás
2dkg margarin (mi ezt mindig kihagytuk)
1,5 dkg só (ennél lehet picit kevesebb is)
Az élesztőt és a cukrot felfutattjuk a 4dl vízben.A kukorica és a rizslisztet szárazon összekeverjük és hozzáadjuk az áttört burgonyát a sót és a margarint.
Ráütjük a két tojást és erre a felfutatott élesztőt.
4-5 percig dagasztjuk.
Utána a masszát előre beolajozott formába helyezzük és még 10-15 percig kelesztjük.Jól előmelegített sütőben 260 fokon 60-70 percig sütjük.A tetejét vízzel megkenjük
Szerintem ez a kenyér finom:).Csak arra kell ügyelni hogy mindig hütőben legyen vagy akár lelhet fagyasztani mert sajnos nagyon kitud száradni:(
Remélem tudtam segíteni:)
Nyugodtan írj még
Szia!Én a lányoknak a kenyeret Mantlerből és rizslisztből sütöm.Ez egy kicsit kalácsszerű,de a recept ami Shar mix-ből ajánlottak is nagyon jó!Nagyon finom a kenyér ami ebből készül.Az én receptem:
20dkg mantler
30dkg rizsliszt
fél liter tej
1cs.Dr.Oetker élesztő
1 kk.só
1tk.cukor
A száraz hozzávalókat összekevered ,a tejet meglangyosítod és először ezt teszed a kenyérsűtőbe,rá a lisztes keveréket és nekem 12programos a kenyérsütőm ennek a 4-es programján ami 1óra 40perces szoktam sütni.
A mester család tésztalisztjéből szoktam nekik gyúrni levesbe tésztát,és a süteménylisztjükből rengeteg nagyon finom süteményt is el lehet készíteni a rétestől kezdve bármit.Most hirtelen más nem jut eszembe de ha lenne még kérdésed én is szívesen segítek ha tudok!
Köszönöm a recepteket ki fogom próbálni őket! Lenne még egy-két kérdésem ha nem gond!?Most készülünk saját kenyérsütőt venni (most kölcsönkapott van), milyet ajánlanátok??Ezeket a liszteket ti honnan szerzitek be?Megrendelitek, vagy boltból??
És a gluténmentes diétával kapcsolatban kérdeznék még annyit, hogy mennyire szigorúan tartjátok magatokat hozzá, tehát néha megengedhető egy két "normál" kifli zsömle vagy, vagy tésztás étel (lasagne) vagy szó-szerint szigorúan kell venni????
mindenképp tartsa be szigorúan a diétát.nekem az orvosom azt mondta hogy vagy így csinálom vagy sehogysem,mert már 1 pici gluténtól is vissza állhat minden olyanra mint előtte volt.az első 1-2 év nagyon szigorú.utána azt mondják lehet 1 picit bűnözni de szerintem nem éri meg.
még annyi hogy nem tudom nektek mondták-e de nekünk javasolták hogy a gluténmentes ételeket elvileg új fakanállal kell csinálni,mert a fa beszívja magába a glutént.végülis mi így csináljuk.
bármi van nyugodtan kérdezz:)
a liszteket pedig bioboltban,a schar kenyér lisztet dm-ben is meglehet venni:)
rizsliszt meg kukoricalisztet pedig lehet tesco,cora,spar,coop is néha:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!