8000 FT 3 hétre. Mihez kezdjek?
Ennyi marad ételre, egy személy. Mit tudnék belőle főzni?
Szerencsére húsom van még valamennyi a fagyóban, és sok répám,rizsem és olajom van. De azon kívül nem sok minden.
kevés pénz esetén: rizs, száraz hüvelyesek, zsiradék, hagyma, kis hús (ez nálad van), idényzöldség (jelenleg inkább még a tavalyi répa, de répád amúgy is van), tojás, liszt, tej (tejpor)....ilyen fontossági sorrendben
1) kezd azzal, hogy pontosan az utolsó borsszemig összeírod, mid van
2) megnézed, milyen bolt van a közeledben (gyalog elérhető) és milyen akciók vannak
3) a fenti listából beszerzel azt, amit tudsz, de rizs és hüvelyesek mindenképpen legyenek
innentől kezdve jönnek a babos rizs, lencsefőzelék, lencseleves, sárgaborsó-főzelék és leves, bab...stb - rizs jó szénhidrátforrás, hüvelyesek szintén + magas fehérjetartalmúak ...répás rizs, párolt répa, répafőzelék feltétnek tojás, van hús, szóval lesz rizses húsod, rizottód, répából és húsból (mivel spórolsz egytálételeket főzz, pl bablevesbe kis hús, ez sokkal kevesebb hússal laktató, mintha pl sült hús és rizs lenne)
Én egyetemista vagyok és iskola mellett dolgozom. De most nem tudtam annyit dolgozni betegség miatt és a fizetésem amit kaptam elment a lakbérre+rezsire. Ennyim maradt.
Körülnéztem még a spájzban. Van pár szem hagymám. Egy csomag hosszúmetélt tésztám, vannak fűszerek, 2 kiló liszt, 2 kiló cukor, leveskocka, pörköltkocka.
Laktato eteleket fozz, amibol kevesebb is eleg.
Pl. Sargaborsofozelek, krumplifozelek, paradicsomos kaposzta, babfozelek, kelkaposztafozelek-ezek melle feltetnek:fasirt, sult virsli, rantott parizsi vagy rizsgomboc.
Rizses hus, tarhonyas hus, daralt husos pite, lecso rizzsel, babgulyas, szekelykaposzta, paprikas krumpli, krumplis teszta, rakott kelkaposzta, roszti burgonya vagy krumplis pogacsa serpenyoben tejfollel,hot dog, fank vagy amerikai palacsinta lekvarral, suru tejbegriz vagy tejberizs, resztelt maj, rantott maj, rakott krumpli, bundas kenyer, maglyarakas, daralt husos pite stb.
Hirtelen ezek jutottak eszembe, nem tul egeszsegesek, de nagyon kcal dusak.
Nekem, amikor nagyon nincs pénzem, akkor egyrészt péksütiket szoktam venni (egy-két üres kifli reggelire), másrészt estére veszek pár szem almát, persze nem a méregdrága zöld almát, hanem a legolcsóbbat.
Csinálhatsz pirítóst, bundás kenyeret...
Főtt ételnek:
kifőzöl tésztát, és tehetsz rá mákot, diót, valami szószt - ha pl. van ezek közül valami otthon.
Vagy sütsz tojást, pl. rántottás zsemle laktat.
Krumplileves.
Olcsóbb májkrém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!