Hogy is van ez a saláta recept? (Bővebben lent) Vagy akkor írjatok nekem saláta féléket!
tejföl*
bocsánat
Hozzávalók 6-8 személyre
1 kg krumpli
2 fej lilahagyma vékony karikára vágva
1 púpozott evőkanál mustár
1 púpozott evőkanál cukor
800 g tejföl
só
cukor és ecet a hagymához
Elkészítés
A lilahagymát cukros-ecetes vízbe teszem (ízlés szerint ízesítsük), úgy, hogy ellepje, és legalább 1 órát hagyom pácolódni.
A krumplit héjában megfőzöm, lehűtöm, meghámozom és vékony karikára vágom.
A tejfölt összekeverem az egy evőkanál cukorral és mustárral.
Rétegezés: előveszek egy nagy, öblös tálat, amibe először jön egy réteg krumpli, megsózom, rászórok a hagymából, nem baj, ha egy kis lé is megy rá, majd a tejfölös keverék egy részét kanállal rákenem, aztán megint krumpli, só, hagyma, tejföl és így tovább, amíg van alapanyag. Fontos, hogy a fogyasztás előtti napon készítsük!
Zöld saláta.
jégsalát,3 különbözö színű kaliforniai paprikát,paradicsomot, uborkát,lila hagymát , felkockázom,1 répát lereszelek , szoktam bele feta,vagy mozzeralla sajtot tenni./VAGY AMIT TI SZERETEK /
Öntet. Tejfölt vagy joghurtot zöld füszerekel -ezek lehetnek száritottak is ,vagy frissek,és zuzott fokhagymát kikeverek....
4 főtt tojás, 2 alma (nyersen) kockára vágva. Télen 2-3 db. csemege uborka felszelve (nyáron kb. 10-12 cm kígyóubi kockára darabolva), ha van borsó megfőzve. Ezeket összerakod, 1 joghurt, vagy kefír, amibe őrölt bors + vegata (delikát v. ízvarázs) és az egészet ráönteni. Minimum 3-4 órát álljon a hűtőben.
Ez a mennyiség 1 l-es jénait tölt meg.
A fekete-fehér (nagyszemű) babot megfőzöd sóval, szemes borssal, babérlevéllel, majd leszűröd, hűljön ki.
Fehér hagymát karikára szelsz, közé kavarod a babnak, cukros-ecetes salátalében összeérleled. Majd leszűröd (alaposan csorogjon le a lé) és tartármártással kevered. Hagyd össze-érni őket fogyasztás előtt.
Ha fehér hagymád nincs, jó a lila hagyma is, de azt felszelés után be szoktam egy kicsit sózni, és hagyom benne állni, akkor elveszi a csípősségét, és az illata sem olyan durva. Ha a sótól kicsavartam (egy kicsit átmostam), aztán rakom össze a babbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!