Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a fagyasztott...

Kriszti kérdése:

Hogyan kell a fagyasztott spenótót felhasználni,pl.ha spenótos tésztát készítenék?

Figyelt kérdés
2023. júl. 12. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
kiolvasztod, kinyomkodod a levét.
2023. júl. 12. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Spenótos tésztát hogy kell érteni?


Gyúrsz tésztát és bele akarod dolgozni, hogy zöld legyen?

Mert annak most láttam a menetét.

Vagy a kifőtt tésztát beleakarod keverni, esetleg a tetejére halmozni?

2023. júl. 12. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Ha a második variáció érdekel (gyanítom, hogy az a valószínűbb), én úgy csinálom, hogy kiolvasztom a spenótot, leöntöm a levét és összekeverem kis tejszínnel, Nyomok bele fokhagymát (én granulátumot csak szükségből használok, ha nincs friss), teszek bele sót, őrölt borsot,forralok rajta egyet, beleszedem az addigra megfőtt tésztával (volt, hogy nokedlivel) összekeverem, a tetejére sajtot szórok.

Direkt nem írtam mennyiségeket, mert nem tudom hány személyre és nem írtam a sajt márkáját sem, mert mindenki olyat szór rá, amilyet akar. A férjem pl. füstölt sajttal szereti én meg Parmezánnal szeret(ném) de qrva drága.

2023. júl. 12. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
63%

Attol fugg hogy csinalod. En ugy csinalnam hlgy dokhagymat szeletelnek, az a serpenyobe, arra spenoty kiolvad, elparlog a leve es utana abb teszem a tesztat


De az is jo ha csak beteszed a mikroba

2023. júl. 12. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
65%
A spenótot egy szűrőben hagyod felolvadni, így lecsepeg a fölösleges lé róla. Fokhagymát vajon vagy olívaolajon megpárolsz, rá megy a spenót, összeforgatod, aztán fele-fele arányban tejszínnel és valami zsíros natúr krémsajttal (klasszikusan Philadelphia), esetleg tejföllel összekevered, de nagyon sokat ne rotyogtasd, mert kicsapódik. A só mellett pici fehérbors és sok frissen reszelt szerecsendió a fűszerezés. Én picit egészségesebb verzióban light krémsajtot és görög joghurtot teszek bele, de azzal tényleg csak összeforgatom, elzárom már alatta a gázt, mert különben nagyon folyós lesz. A kifőtt tésztát beleforgatod, ha túlságosan felszívja a szószt akkor a főzővízéből tehetsz még hozzá - kellemes krémes kell, hogy legyen. Tetejére szoktam pirított földimogyorót + reszelt parmezánt tenni. Bár én inkább friss spenótból csinálom.
2023. júl. 15. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
43%
Fott tesztaba, amiben mar benne van minden duster, stb, radon on a fagyasztott spenotot, megvarom mig kiolvad es egyutt fozom/sutom pár percig.
2023. júl. 17. 02:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!