Hogy kell üvegben gyöngyhagymát eltenni? Mi a jó recept?
Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 23:48
1/3 anonim válasza:
Egyik receptem: 5 literes üveghez
víz: 1,5 liter
evet 10%-os 0,04 dl , vagy 20%-os 0,02 dl
só: 5 dkg (2 evőkanál)
cukor: 30 dkg
nátrium benzoát: 1 kávéskanál
borkénpor: 1 csapott teáskanál
a porok csak az ecet hozzáadása előtt olvadnak el!
esetleg: szemes bors, köménymag, babérlevél az ízesítés (ez minden savanyúsághoz jó)
a másik recept:
10 liter víz
80 dkg cukor
25 dkg só
8 dl 20%-os ecet
5 kávéskanál nátrium benzoát
5 kávéskanál borkén por
szemes bors, köménymag, babérlevél (ízlés szerint)
Ezeket nem kell forralni. hidegen kell ráönteni. Celofán+ tető és kész.
Nagyi receptje :) mindenki imádja.
2/3 anonim válasza:
el is felejtettem: ha csak kevés a gyöngyhagyma, akkor nyilván ennek csak a töredéke kell. A hagymát meg kell pucolni, megmosni és csak utána rakd üvegbe. A borkén azért kell bele, hogy idővel ne barnuljon meg. Én egyszer kihagytam, akkor is jó volt, csak barnás lett a hagyma.
3/3 A kérdező kommentje:
Jajj nagyon szupi,köszönöm szépen!!!!! Külön örülök,hogy nem kell főzni,tehát pikk-pakk kész,igaz?Mert olyan recepteket olvastam eddig,amit 2 napig kellett csinálni,a gyerek mellett az nem megy:-) Az ecet az tényleg csak 0,04 dl?Nem írtad el véletlenül?Kevésnek tartom,bár még nem kóstoltam így.Még egyszer köszi!!!!!!!!
2010. júl. 20. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!