Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell üvegben gyöngyhagymá...

Hogy kell üvegben gyöngyhagymát eltenni? Mi a jó recept?

Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 23:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyik receptem: 5 literes üveghez

víz: 1,5 liter

evet 10%-os 0,04 dl , vagy 20%-os 0,02 dl

só: 5 dkg (2 evőkanál)

cukor: 30 dkg

nátrium benzoát: 1 kávéskanál

borkénpor: 1 csapott teáskanál

a porok csak az ecet hozzáadása előtt olvadnak el!

esetleg: szemes bors, köménymag, babérlevél az ízesítés (ez minden savanyúsághoz jó)

a másik recept:

10 liter víz

80 dkg cukor

25 dkg só

8 dl 20%-os ecet

5 kávéskanál nátrium benzoát

5 kávéskanál borkén por

szemes bors, köménymag, babérlevél (ízlés szerint)

Ezeket nem kell forralni. hidegen kell ráönteni. Celofán+ tető és kész.

Nagyi receptje :) mindenki imádja.

2010. júl. 15. 01:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
el is felejtettem: ha csak kevés a gyöngyhagyma, akkor nyilván ennek csak a töredéke kell. A hagymát meg kell pucolni, megmosni és csak utána rakd üvegbe. A borkén azért kell bele, hogy idővel ne barnuljon meg. Én egyszer kihagytam, akkor is jó volt, csak barnás lett a hagyma.
2010. júl. 15. 02:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Jajj nagyon szupi,köszönöm szépen!!!!! Külön örülök,hogy nem kell főzni,tehát pikk-pakk kész,igaz?Mert olyan recepteket olvastam eddig,amit 2 napig kellett csinálni,a gyerek mellett az nem megy:-) Az ecet az tényleg csak 0,04 dl?Nem írtad el véletlenül?Kevésnek tartom,bár még nem kóstoltam így.Még egyszer köszi!!!!!!!!
2010. júl. 20. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!