Szerintetek létezik Tutti-frutti ízű üdítő?
Ez jó kérdés,engem is érdekelne.
Kb 1 órája olvastam először a kérdésed azóta az előbb csináltam egy inni valót magamnak Bolero porból.De azonnal eszembe jutottál :-) Ugyanis Junior vagyis banános-epres ízesítésű és meg merem kockáztatni hogy olyan az íze mint a régi tutti-fruttinak :-D a rég elfeledett turbo rágó,mickey egeres stb :-D Egy próbát megér,kóstold meg.
De várom én is mások válaszát,mert az energia italt én is csak az íze miatt iszom,na meg mert egyáltalán nem kávézom.
Még az első vagyok.
Tudom alkoholt sem ihatsz minden nap de hátha egyszer megkóstolod írok egy receptet:
Tutti-frutti likőr
Hozzávalók:
* 50 dkg piros ribiszke,
* 25 dkg fekete ribiszke,
* 50 dkg málna,
* 25 dkg eper,
* 3,5 dl vodka,
* 1 kg cukor,
* 5 dl víz.
A gyümölcsöket gondosan, többször váltott vízben megmossuk, ha szükséges, 10-15 percig áztatjuk, hogy minden szennyeződés lekerüljön róluk. Leszárazzuk, kicsumázzuk és még egyszer megmossuk. Turmixgépben apránként összezúzzuk. A zúzalékot egy nagy befőttesüvegbe tesszük, és ráöntjük a vodkát. Lefedve 10 napig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután szűrőn, majd gézen átengedjük, hogy teljesen tiszta legyen. Felforralunk 5 dl vizet 1 kg kristálycukorral, közben leszedegetjük a habját. Ha a szirup teljesen kihűlt, apránként, folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a vodkás gyümölcsléhez. Lefedjük, és 10-12 napig érleljük. Időnként összerázzuk, de az utolsó három napon már nem mozgatjuk. Óvatosan kisebb palackokba töltjük, jól ledugaszoljuk, és sötét, hűvös helyre állítjuk. Megjegyzés: Nagyon finom ízű, gyenge alkoholtartalmú likőr, amely mindenféle édesség kitűnő ízesítője, de magában is fogyasztható.
Megint első!
Létezik tutti-frutti ízű filteres tea!
Itt a link,alulról a második tea, iz-isz névvel ellátva. Mára ennyi a keresgélésből ha találok még megírom :-)
Lemaradt a link (kissé fáradt vagyok ) :-D
Ez engem is érdekel! :D
és ha a receptből kihagyom az alkoholt akkor mi van? úgy már nem jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!