Tudtok írni bevált saláta recepteket?
Biztosan mondhatsz újat, mert én eddig csak összevagdaltam mindenféle zöldséget, amit otthon találtam, és egyszerű tejszínes öntetet csináltam hozzá.
2.: köszönöm a válaszod! :) még jöhetnek ötletek.
görög saláta.
mi fetával uborkával és paradicsommal készítjük, kis olivaolajjal leöntve isteni finom! mellé grillezett csirkemellet eszünk, de magába a salátába is belevagdoshatsz kisebb darabokat, úgy is jó. meg adhatsz még a salihoz hagymát és olivabogyót!:)
Tésztasaláta:
Lilahagymát karikára vágok és ecetes, cukros salátalével leöntöm, és állni hagyom.
Penne tésztát és mexikói vegyeszöldséget (lehet más zöldség is) megfőzök. A zöldséghez teszek bazsalikomot, kakukkfüvet, majorannát, ami éppen eszembe jut.
Míg főlnek, addig keverek majonézt, fűszerezem, teszek hozzá pici cukrot, mustárt, és dupla annyi tejfölt, mint a franciasalátához szoktam. Tartármártást készítek.
Ha kész, akkor a hagymát, tésztát, zöldségeket összekeverem. Apróra vágok bele maradék sült húst, szalámit, főtt tarját, vagy ami van itthon.
Hagyom állni a hűtőben néhány óráig, hogy az ízek összeérjenek.
Finom és laktató.
1. vagyok
Én ezt még koliban tanultam az egyik török lánytól:
- fél fej fejes saláta/jégsaláta
- 2 paradicsom
- 1-2 nagyobb fej vörös/lilahagyma (attól függ mennyire vagy hagymás)
- 5/6 szem héjában főtt krumpli (nem kell agyonsózni a főzővizet)
Megfőzöd, megpucolod, összevágod a krumplit. Majd jön a hagyma, paradicsom, legvégül a saláta összevágása és krumplihoz keverése. /én a krumplit kicsit rusztikusan kockára szoktam vágni, a hagymát kicsit nagyobbra hagyom mint pörköltnél, paradicsom apró kockára, salátaleveleket, meg összefogom az egészet és hosszabb csíkokra./
Erre jön az öntet, ami:
-fél/egy citrom leve (olympos citromlé nem jó!!)
-étolaj (ebből kb fél/egy dl kell, az a baj, hogy soha nem mértem :D)
-pár csipet só
Összeöntöm az öntet hozzávalóit, majd kavargatom míg el nem vegyül az olaj a citromlével. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen túl savas az öntet, mert hamar összekapja a salátaleveleket. Érdemes előbb tényleg csak fél citromlével indítani, és ha kell még akkor facsarni még picit hozzá. Majd ráöntöm az összevágott zöldségekre és összeforgatom.
Magában is szoktam enni, de húshoz is kiváló köretként. (És még mikrózva is jó másnap. :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!