Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktatok csinálni vadast? Hogy?

Szoktatok csinálni vadast? Hogy?

Figyelt kérdés
Van itthon vadashoz porom!Az lenne a kérdésem hogy csirkéböl szoktatok?Ill.hogy?
2012. júl. 5. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Porból még nem csináltam!

A valódihoz igazság szerint marhahús kell, de ha csirkéd van, talán az is jó lesz:

Kevés zsíron dinsztelj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd jó adag karikára szelt sárgarépát, gyökeret forgass bele, só, szemes bors, babérlevél, majd amikor már fehéres színű lett, rakd bele a husit, azt is alaposan süsd át rajta fehéredésig.

Utána engedd fel vízzel, sózd meg, és födő alatt párold addig, amíg nemcsak a zöldség, de a hús is puha lesz.

Ekkor a husit vedd ki, a zöldséget turmixold össze, rakd vissza a lángra: szórd meg liszttel, hideg vízzel keverd símára, majd tejfölt + mustárt rakj bele és egy gondolatnyi cukrot. Ezzel főzd fel, majd a husit visszarakhatod bele.

Főtt tésztával, van aki főtt rizzsel, esetleg gombóccal tálalja.

2012. júl. 5. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is szoktam vadast pulykamellszeletekből, vagy csirke mellből készíteni. Kevés olajon megdinsztelem a fehér és sárgarépát, babérlevéllel, szemes borssal, én egészben teszem hozzá a fej vöröshagymát, és ezt főzés után kidobom belőle, A zöldségekkel együtt lehet hozzádobni egy szelet füstölt ,bacon szalonnát is, utána a szeletekre vágott hús következik, fehéredésig sütni, felönteni, sózni, itt jön egy kanál citromlé, és egy kanál ecet is. A hús puhulásáig párolni, kivenni a szeleteket, a maradékot átpasszírozni, turmixolni, egy kevés vízben elkeverni a kanál lisztet, simára elkeverni a zöldségekkel, egy kanál mustárral, csipet cukorral, forralni rajta még egyet, pépes állagúnak kell lennie, erre visszatenni a húst, még egy pici forralás és kész.Főtt tészta a körete nálunk.
2012. júl. 5. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Porból és csirkemellből minden lesz, csak vadas nem, de ettől függetlenül tésztával valami kellemes kaját össze lehet rittyenteni belőle.
2012. júl. 5. 23:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm neketek!Igazából párom hozta ezt a port ö meg férfi létére...ne mind 1:DCsak ezért kérdeztem ha már megvette akkor legyen elhasználva:)Majd kitalálok vmit:)
2012. júl. 6. 08:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a csomagolásra hátul rajta van, hogyan kellene a gyártó szerint felhasználni. Gondolom egy adott mennyiségű forrásban levő vízbe kell esetleg beleönteni, főzni egy meghatározott ideig.

Nézd meg, próbáld ki, max. ha nem ízlik, majd kidobod.

2012. júl. 6. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!