Szoktatok csinálni vadast? Hogy?
Porból még nem csináltam!
A valódihoz igazság szerint marhahús kell, de ha csirkéd van, talán az is jó lesz:
Kevés zsíron dinsztelj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd jó adag karikára szelt sárgarépát, gyökeret forgass bele, só, szemes bors, babérlevél, majd amikor már fehéres színű lett, rakd bele a husit, azt is alaposan süsd át rajta fehéredésig.
Utána engedd fel vízzel, sózd meg, és födő alatt párold addig, amíg nemcsak a zöldség, de a hús is puha lesz.
Ekkor a husit vedd ki, a zöldséget turmixold össze, rakd vissza a lángra: szórd meg liszttel, hideg vízzel keverd símára, majd tejfölt + mustárt rakj bele és egy gondolatnyi cukrot. Ezzel főzd fel, majd a husit visszarakhatod bele.
Főtt tésztával, van aki főtt rizzsel, esetleg gombóccal tálalja.
Szerintem a csomagolásra hátul rajta van, hogyan kellene a gyártó szerint felhasználni. Gondolom egy adott mennyiségű forrásban levő vízbe kell esetleg beleönteni, főzni egy meghatározott ideig.
Nézd meg, próbáld ki, max. ha nem ízlik, majd kidobod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!