Egy jó rizses hurka receptet szeretnék?
Leírom neked a sajátomat 10 kiló rizshez, amiből kb.55-58 kiló kész hurka lesz.
Húsok:
-fej 10 db(fél)
-szív 6kg
-máj 3kg
-lép 2kg
-toka 8 kg
Fűszerek:
-vöröshagyma 4 kg
-só 60 dkg
-bors 20 dkg
-majoránna 27 dkg
-paprika 60 dkg
-szegfűbors (őrölve) 3 dkg
Sertés vékonybél 80-100 méter.
Ha érdekel, a technológiát is leírom szívesen.
A félreértések elkerülése érdekében mondom, hogy nem vagyok hentes végzettségű,(nem mintha szégyen lenne)csak érdekel, és művelem valami harminc éve.
A közreadott receptek mind kipróbáltak, működnek, de természetesen mindenki eltérhet ettől a saját ízlése szerint.
Disznósajt, kolbász érdekel valakit? Mátrai, csabai? Tessék, tessék, ne vigyem magammal, ha üzennek értem....
A véres hurka felénk "nem divat" abban nem foglalnék állást.
Sütőkolbász: 10 kilóhoz
-7kg sertéshús
-3 kg kemény szalonna(toka, háta, ipari)
Fűszer:
-só 20 dkg
-bors 4 dkg
-kömény 4 dkg
-fokhagyma 6 dkg
-paprika (erős és édes) 16 dkg
"Mátrai"parasztkolbász:10 kg, 70/30-as húshoz
-só 22 dkg
-bors 5 dkg
-kömény 3 dkg
-fokhagyma 8 dkg
-paprikák 24 dkg
Disznósajt: 10 kg (saját recept)
-só 22 dkg
-bors 10 dkg
-fokhagyma 10 dkg
-paprika 12 dkg
-majoránna 4 dkg
-szerecsendió reszelve: opció
Húsok:
-fej 5 fél
-szív 3 kg
-vese 2 kg
-bőr 1 kg
Bőrke lé 0,7 liter
18:46
Hallottam már a "svábos" füstölt hurkáról, ill. a sváb töltelékárukról.
Szívesen megkóstolnám mindet!Azt hiszem a stifolder is sváb találmány, az nagyon ízlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!