Mit is jelent a kontinentális reggeli?
szerintem: péksütemény, vagy kenyér, vaj, dzsem, tea, vagy kávé, esetleg kakaó
vendég szerint: ezek, plusz felvágott, sajt, esetleg tojás
szerintem: ez már bővített kontinentális reggeli fogalmába fér bele.
Kinek volt igaza?
( azt most félretéve, hogy mindíg a vendégnek van igaza )
Szerintem ez attól is függ, hogy hol, de mindenképpen valami olyanra gondolok, ami nincs készen elé téve, hogy akkor ehetsz, hanem saját ízlésének megfelelően állítja össze a feltálalt hozzávalókból.
Mi pl. mikor nemzetközi kórusversenyen voltunk, akkor ott igaz, sokan szálltunk meg a szállásunkon, és a világ több tájáról (szóval étkezési ízlés ahány féle), de ott voltak felvágottak, sajtok, többféle kenyér, zsömle, zöldség-gyümölcs, többféle tea, kávé, hideg-meleg tej, rántotta, műzli, stb. ilyen címszóval. Most néztem neten, van, ahol még a te ajánlatodnál is szűkösebb kínálatot neveznek kontinentális reggelinek. Szóval szerintem helyenként és lehetőségenként is változó. Nagyobb helyen bővebb, kisebb helyen szűkösebb a kínálat.
a kislexikon szerint:
"Reggeli italból, vajból, dzsemből, vagy mézből álló reggeli. Kontinentális reggeli."
A kontinentális reggeliből a péksüteményen, a dzsemen, margarinon, kávén, teán, gyümölcsleven kívül nem hiányozhat a rántotta vagy lágy tojás, a sült bacon szalonna és a friss fehér kenyér sem! Ez a fajta reggeli kínálat Angliából terjedt el, és nem csak édességet tartalmaz.
"Chanel"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!