Vettem Angelli Áfonya-bort. Gyanúsan könnyen ki lehetett nyitni a kupakját, nem volt rajta zárjegy-cetli (vagy hogy nevezik). Nem szoktak tenni rá?
Van okom az aggodalomra, hogy esetleg valaki a boltban megnyitotta korábban, és tett bele valami mérget?
Aggódom.
Azt, mérget, mimást. Mindenki téged akar megmérgezni.
Valaki szimplán belekóstolt és visszatette, te nagyon okos.
Valószínűnek tartod, hogy belekóstolt?
Mert most, ahogy utánanéztem a neten, nem látom a képeken, hogy lenne rajta ilyen zárjegy, ami kissé megnyugtató számomra.
Értelek...
Zárjegy alatt egyébként azt értem, hogy a kupakon ilyen halványkékes cetli.
Érdekes, hogy ezen még nyoma sincs ilyen papírnak. Amikor megbontunk egy italt, csak elszakad ez a papír, de nem jön le róla, ezért is furcsállom.
Az ízesített bor egy köztes alkoholtermék, nincs rajta zárjegy.
(Zárjegy a szeszes italokon van (= égetett szeszből – vagy nagyobb részt abból – készült, 15%-nál erősebb alkoholos ital), amibe az ízesített bor még akkor sem tartozik bele, ha történetesen finomszesszel erősítették és 16%-os, mint az Angeli áfonya esetén.
Köszönöm a válaszod! :)
Áh, már nagyjából megnyugodtam...
Csak az aggaszt még, hogy olyan könnyen ki lehetett nyitni.
Félek, hogy egy AIDS-es ember ivott éppen bele elkeseredettségében, hogy más is legyen olyan beteg, ne csak ő.
Vagy túlaggódom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!