Milyen hőmérsékleten kínáljuk a pálinkát?
"A kulturált pálinkafogyasztás legfőbb szabálya: A pálinkát szobahőmérsékeleten, 18-22 Celsius fokon illik fogyasztani. Amikor a pálinkát lehűtik, vagy a poharat a mélyhűtőből veszik elő, mérhetetlen kárt okoznak a pálinkának és a fogyasztónak. Ilyenkor ugyanis az ital elveszíti azt az élvezeti értékét, amiért fogyasztjuk: az illatát, a gyümölcsösségét. Az aromaalkotók "bezárkóznak", az alkoholérzet felerősödik, az etil-alkohol neutrális jellege dominál, elnyomva a pálinka páratlan értékeit. Ne hallgasson azokra, akik esküsznek a hűtött pálinkára!"
Ne keverjük össze a pálinkát a vodkával.
A vodkát lehet fagyasztóból kínálni.
A pálinkát nem, ahogy az előttem szólók írták, szobahőmérséklet
testhőmérsékleten? úristen....
egyébként a rossz pálinkát hűtsék le nyugodtan...
18-22 fok az csak a minőségire igaz..
akit meg fagyasztóból kínálnak meg pálinkával az biztos hogy jó nem lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!