Egy 15 és fél éves fiúnak adhatnak MAGYARORSZÁGON ALKOHOLMENTES sört?
Úgy tudom megváltozott a törvény és adnak már 18 alatt alkoholmentest is Magyarországon.
( Tudom most mondjátok, hogy nem való nekem még a sör, nos én bajor vagyok, nálunk ez a kultúra része is, tehát ettől légyszi kiméljetek)
Előre is köszi a válaszokat!
Mert a szüleim és az ismerőseim jópár km-rel arrébb vannak, én most pesten élek ( csak a /magyar/ párom miatt ) , és csak 4 év múlva megyünk vissza. ( vagyis megyek vissza mert őneki Németország külföld.)
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
elméletileg nem, mert az is be van sorolva (vagy vmi ilyesmi)
amikor a deákon osztották a promociós cuccot, akkor a kis pöööcsök legalábbis nem kaptak :D
"Csak nekem magas, hogy egy 15 éves bajor fiú miért él egy idegen országban a családja nélkül a párjával, úgy hogy még magyarul is tud. Kérlek mesélj hogyan kerültél ide, mert igazán érdekelne."
Természetesen, ha szeretnéd, most van 1 kicsi időm :)
5 éves korom óta élek itt ( de nagyonsokszor visszamentem pl amikor itt voltak a szünetek ) magyar nem mindig oke, mert néha van 1-2 ragozási hiábáim, meg 1-2 szót nem jól ejtek ki ( zB.: Europa --> "ajrópá" ). És a magyar rock zenében totál semmit nem értek mit mondanak zB: (tankcsabda).
De a szőleim is (már) Magyarországon élnek, csak az ország másik végében, mint Budapest.
Mentem volna vissza haza Mingába ( Münchnen), de mégse a párom miatt aki pesti, és őmiatta megyek Budapest re és őmiatta maradok még 4 évet ( mert neki is még 4 év és végzett a gimivel) , és most van a 9. hónapja hogy távkapolcsatban vagyunk, de már csak 19 nap és vége a távkapcsolatnak hála Istennek :)
Nemkönnyű volt 4 évig lemondani Mingáról, elég nagy teher, hogy itt "kell" maradnom, de nem fogok a párommal 4 év (!!) távkapcsolatban élni, nem az ki van zárva, ha ő ki is, de én nem birnám.
Volt olyan bajor aki sirt is, hogy nem megyek vissza, és van akinek még nem "mertem" elmondani. :((
Egyébként hamarosan jön a Wiesn ( lehet igy ismered: Oktoberfest), és ugye iskola van, igy szó se lehet hogy odamenjek sok időre :( . De ilyen Oktoberben is még bajor népviseletben járok:
De nekem igazi szarvasbőrből van,vagyis komolyabb, ehhez hasonló, szinte ugyanaz:
Persze nem minden nap ugyanabban, csak mondjuk pár naponta, az ünnep az ünnep, és mivel nem tudok visszamenni, igy arra az időre pár naponta felhúzom stb. És a páromra is ráadom a dirndl ruhát :)
Tehát, ha pesti vagy elég messziről megismersz ha abba a ruhában leszek.
Egyébként pesten mit szólnak ha meglátnak ilyen ruhában?????????????????????????????????????????????????,
( ha hülyének néznek akkor is felhúzom, nem fogom eldobni a hagyományt, mert más országban vagyok)
Lehet érdekes lesz pár embernek hogy 15 évesen zB.: a Népliget ben egy padon egy korsó sört iszok, ilyen ruhában, de szerintem mindenki ismeri ezt a népruhát, hisz a világ legnagyobb népfesztiváljára sok magyar is jön.
De mi ( bajorok) a legjobban az olaszokkal jövünk ki / 'a bajorok testvérei az olaszok'/ és az USA-val. ( csak ott alig tudnak németül, én meg alig tudok angolul (még), de elég jól elvagyok én is velük.
És még egy kérdés - ha lehet- : nálatok Budapesten hogy reagálnak a bajorokra? Sok helyen olvastam, itt a gyiken is hogy a magyarok többsége különösen szereti a bajorokat, a németeken belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!