Hogy kel mézespálinkát csinálni házilag?
Ha boltban veszek mondjuk olcsó pálinkát mit tegyek hozzá hogy hasonlitson a mézespálinkára.Milyen pálinkát vegyek?Ttalán desztillált vizet is tegyek hozzá?Nincs fokolóm ezért nem tudom pontosan belőni a szeszfokát?
Ha van egy 30 fokos páleszom 2 dl ehez menyi és főleg mit adjak hogy megfeleljen az elvárásnak?ennyi lenne remélem tudtok segiteni.
30 fokos bolti pálinka nem létezik. Nem csak azért, mert 37,5% a minimum legális alkoholtartalma, hanem azért is, mert aki olyan pálinkát gyárt, hogy az megfelel a pálinka fogalmának, az sosem rontja el az „imidzset” azzal, hogy felhígítja és lemond a PÁLINKA elnevezésről.
Ha rendes pálinkát vettél, akkor azonos hőmérsékletű akácmézet keverj hozzá, kb. egynegyed részt, ezzel még nem mész 30% alá egy 37,5–40%-os pálinkánál.
A mézes pálinka szépsége, hogy a legrosszabb pálinkából is jót lehet csinálni.
Mi itthon napraforgó mézzel csináljuk. Nem kell megijedni, ha kristályos, kicsit állítsd be meleg vízbe, hogy kiolvadjon. Egyik ismerősünk szokott hozzá szegfűszeget, fahéjat is tenni bele, de ez ízlés dolga. A méz pálinka arányokat is legfőképpen ízlés szerint. És nem tudom, hogy tudod-e de van egy nagy előnye a mézes pálinkának: nem leszel tőle másnapos.
Off:
A jó bortól nem leszel másnapos. A sörtől nem leszel másnapos. Anyámkínjától nem leszel másnapos, sőt, most már a mézes pálinkától sem leszel másnapos! :D
Na persze, ez humbug. Ha eleget iszol, bármitől másnapos leszel. Persze minél több benne a cukor, annál elviselhetőbb a másnaposság. De amíg acetaldehid van a szervezetedben, másnapos leszel, és ezen nem segít semmi előző napi trükk. Talán csak az, ha lefekvés előtt megvárod, amíg kijózanodsz és közben jó alaposan kipisálod magadat. Mármint józanodás közben.
Mér, a méz csodaszer? Nemaz. Ha jó'benyomsz és nincs benned elég víz, akkor másnapos leszel, mint a szemét.
Elég bele a méz, de nem bűn fűszerezni sem, ha már mézezed.
1L pálinkához
Kb 25% (25 dkg) méz
4 citrom leve
Ízlés szerint lehet még szegfűszeg, fahéj, nálunk gyömbér lesz bele.
Minél több időt hagyni kell összeérni, időnként felrázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!