A kannásbor miből készül? (tudom, hogy tabletta, de abban mik vannak)? És tényleg butít?
A kannásbor (ismert még: kupakos-, csöves-, tablettás-) általában két fő csoportra, illetve ezek keverékére (:D) bontható.
Az A) változat "természetes-de-minek bor", azaz bűn pocsékul van elkészítve, és/vagy netán törkölyből és cukorból erjesztik.
A B) változat víz, kb 10-15%-nyi finomszesz, festék és aroma Háziasításából keletkezik (utóbbi kettő néha tablettaként van összekészítve), mely akár még biztonságosabb is lehet, mint az A) változat.
Sokszor az B) változattal javítják fel az A) változat elképesztően búbánatos ízét, bár a "javítás" nem feltétlen a legjobb kifejezés.
Mindkettőben lehet minden, az A) változatból származó lényegesebb metilalkohol-tartalmat sem zárnám ki (de majd szakértők megmondják biztosra), a B) változatba pedig nem biztos, hogy alkoholhoz való aroma és festék kerül.
Állítólag az A) változathoz létezik egy bizonyos tabletta (nem tudom, milyen célból), és eredetileg ezért hívták tablettás bornak, nem pedig az aroma-festék tabi miatt.
Jellegéből adódóan a Kannásbor sokszor illegálisan készül, tehát akár olyan veszélyes is lehet, mint a 100 évvel ezelőtti abszint-hamisítványok, pedig azok aztán tudtak valamit. ;)
"A) változat "természetes-de-minek bor", azaz bűn pocsékul van elkészítve"
Azért azt se felejtsük el hogy ha valakinek terem 8 cukorfoka akkor abból eleve nem lehet minőségi bor mert annak a természetes savtartalma se lesz jó. Egyszerűen nem lehet jól megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!