Az ouzo minek számít? Párlat vagy likőr?
Ugyanúgy készül mint a gin és a (valódi) abszint, tehát tiszta szeszbe áztatják a receptet, majd az egészet újra lepárolják, és (a legjobb fajtákat kivéve) ezután még tiszta szeszt adnak hozzá.
Eddig még párlatnak számít, csakhogy általában adnak hozzá cukrot is, ezért nem vagyok benne biztos. (Egy ouzo-ról szóló anyaghoz kellene:)
Megtudtam, hogy "aperitif". :P
Általában erősen kerülgetik a kérdést, hogy végülis akkor pontosan micsoda.
Oké, végülis kiderült hogy párlat, mivel nincs utóízesítve és a cukor is kevés benne:)
(Semmiképp nem ánizspálinka, mert a szesz nem ánizsból van.)
irtam már h olvass utánna de látom nem használt...
A legismertebb görög röviditalok: az Ouzo, a Metaxa, valamint a Raki.
Az Ouzo a görög ÁNIZSPÁLNKA. Ez megvan az össze mediterrán országban (Arrak, Masztika, Tequila stb.). Az igazi Ouzo árában és ízében egyaránt kitűnik a kommersz minőségűek közöl.
Jégbehűtve kell fogyasztani, hogy igazán élvezhessük és ne vágjon fejbe.
...
Továbbá 10 honlapon láttam olyat, hogy "ánizslikőr". Nincs odaírva a honlapokra, hogy "ez jó"/"ez meg itt sz*r" :) A te linked sem néz ki jobban, mint a többi. Na mindegy, hagyjuk.
Ja most nézem, ahol a tequilát ÁNIZSPÁLINKÁNAK képzelik, ott én inkább nem hiszek el semmit:DDD
A jégbehűtés elég "éttermi variáns", a görögök általában hideg vízzel isszák. Dehát mindegy is, ez a honlap ilyen ;)
Jaizé, és inkább esznek mellé, hogy ne vágjon fejbe (mert a cukor miatt lassan üt be, de ezt biztos vágod:)), mivel a hűtéstől még tökugyanúgy üt. (A Metaxa "könyak"? Ezt még olvasgatom kicsit:::D)
Na jó tényleg abbahagytam:)
egy szóval sem irta h a tequila ánizspálinka!
te nem tudsz olvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!