Miért van ez a jellegzetesség az 50-65 éves nők körében?
Évek óta megfigyeltem,hogy az ilyen a korosztályba tartozó nők döntő többsége illetlen.
Főleg az nagyon feltűnő,hogy nem köszönnek.
Se amikor bemennek valahová,se az eladónak,se senki másnak,hanem elkezdi mondani amit akar és kész.
Azt is megfigyeltem,hogy a 70 feletti nénik viszont a legtöbb esetben kedvesek,köszönnek,megköszönik a segítséget.
Ez érvényes a 50től fiatalabb hölgyekre is,ők is normálisak a legtöbb esetben.
És az érdekelne engem,hogy vajon mi történik 50 év felett a nőkkel amiért átmennek illetlen,kulturálatlan,sokszor rosszindulatú bunkóba-tisztelet a kivételnek.
"nem köszönnek.Se amikor bemennek valahová,se az eladónak,se senki másnak"
No ez furcsa. Valoban ha valahova bemegyünk, illik üdvözölni a már ottlevöket. KIVÉVE!!!!! ha egy üzletröl van szo. Ott elvárhato, hogy az eladok érezzék megtiszteltetésnek, hogy oda bementünk és azt fejezzék ki üdvözlö szavakkal. TETSZIK (tudni????)
Értem a kérdést és ugyanakkor nagyon jó megfigyelésnek is találom.
Igen, nálunk a családban is észrevehető volt ilyen. Azonnal válaszolok is.
Kérdező: te férfi vagy nő vagy?
Én ezt inkább a hasonló korú férfiaknál tapasztalom, valami biztos megváltozik bennük, a harci szellem még megvan, de az egészség, külső kinézet már nem. Ezért folyamatos sértődöttségben vannak, vagy nem is tudom. Igen, a nőknél is hasonló lehet a helyzet.
Talán a kamaszok után a legidegesítőbb korosztály.
Azt lehagytam,hogy a köszönést sem fogadják.
Pl köszönök,hogy-Jó napot kívánok!-és semmi,bevezető nélkül elkezdik mondani a magukét.
Azt szoktam ilyenkor,hogy közbevágok mintha én sem hallanám amit ő mond és megismétlem a köszönést,soknak ekkor sem esik le,úgyhogy van akivel simán eljutok 3-4 ismétlésig mire visszaköszön és az ilyen kis közjátékok után már normálisan viselkednek,van amelyik el is szégyelli magát.
Ma volt a híradóban egy a kérdésemhez hasonló indíttatású riport,ahol a parasztoknak drágábban adtál a kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!