Mit várhatunk a munkától? Nem hiábavaló kicsit?
Már azért,mert nagyon sokan csak vegetálnak a munkájuk,a fizetésük mellett.
Nekem néha hiábavalónak tűnik,mert a többség nem tud előrébb lépni vele. Csak szinten tartja magát.
Tuti,hogy rossz a munkához való hozzáállásom.
Nem látom benne a gyarapodást,azt,hogy hozzásegítene valami többhöz.
Jó, nem otthon ülünk,kisebb a depi esélye,ad egy ritmus a napoknak csak nem látom,hogy a többség számára bárhová is vezetne.
Még nem tisztáztam mihez kellene közelebb vinnie a munkának,de valamiféle fejlődéshez,gyarapodáshoz.
Rosszul látom?
munkába járástól is depressziós lehetsz.
amúgy semmi értelme az ég világon azon kívül, hogy mást gazdagítasz cserébe egy kis aprópénzért.
Ha olyat csinálsz amit szeretsz, na annak már értelme van.. bár azt nem igen nevezik munkának.
Akár többet is említhetnél,de nem ez a téma.
részben egyetértek veled.
De attól,hogy valakinek jól megy még nem biztos,hogy lopott és csalt, sőt tisztességes üzlet és meggazdagodás is van. Szerintem.
De a többség szerintem nem jut előrébb noha dolgozik eleget.
Én eljutottam arra a pontra, hogy nem is feltétlen a munkával van a probléma. De úgy az igazi, amikor valóban szereted, amit csinálsz.
Bérrel is problémák vannak és itt nem arról van szó, hogy saját lakás.
A probléma azzal van, hogy lassan a létszükséglethez is kevés a fizetés.
A másik és ez számomra a legfontosabb, az pedig a munkatempó.
A kapkodást gyűlölöm! Pedig még 8 hónappal ezelőtt idegbeteg módjára pörögtem.
Amikor kimentem egy rövid időre a németekhez és tapasztaltam, hogy a némettel együtt dolgozva, mennyire nyugodtan, a saját ritmusukban végzik a munkát, akkor ismertem fel igazán, hogy mi a normális.
Ehelyett, ha nem németekkel dolgozol vagy akár szimplán itthon dolgozol, hajts, mint egy idegbeteg.
Azért, hogy 40-50 éves korodra gyógyszerezd magad. Szív és érrendszeri megbetegedés, stb.
Én ebből nem kérek, köszönöm. Ez egy kicsit is gondolkodó embernek nem lehet életcél.
Egyetértek.
A munka akkor lenne hasznos, ha azt a célt szolgálná, hogy ne csak épphogy fenntartsd magad és menj a híd alá, hanem hogy mellette a szabadidődben is jusson magadra, hobbidra, amivel feltöltődsz és pénz is rá. Na most ez hány helyen van meg?
Egyrészt igen, fontos, hogy szeresd amit csinálsz (legalább egy részét, mert szerintem olyan nincs, vagy még kevesebb részt, ahol teljesen kitölti a munkádat és minden király..), másrészt nincs az átlag ezért megfizetve, ráadásul túl is van dolgoztatva.
-> Akár "rossz helyen is vagy, akár számodra elfogadható munkád van, akkor lenne jó, ha maradna elég szabad időd magadra is. Ezzel szemben a legtöbben kötelező túlóráznak sokszor, megy a stressz, idegeskedés, és örülsz nap végén hogy befeküdsz az ágyadba.
Szóval a legtöbb helyen nincs meg az, hogy a munkád mellett élvezd is az életed, foglalkozz valamivel, ami feltölt: Vagy azért, mert lerombol agyilag és zokni vagy nap végére -túlhajszolnak, vagy mert csak vegetálsz és nincs pénzed arra, amit szeretnél. Vagy mindkettő..
Két választás van az átlagnak. Sajnos sokaknak.
Hajtasz és keveset keresel, így semmire sincsen pénzed. Fejlődés, kikapcsolódás kizárva.
Vagy
Többet keresel mérnöki, egyéb más felelősségteljes munkával és nincs mellette életed. Szinte a cégnek élsz.
Valahol a hajléktalanokat, illetve azokat, akik közmunkán vannak saját döntésükből kifolyólag (vannak ilyenek), valahol igazuk van. Nem bántom őket.
Egy gyárba robotolni műszakban, túlórával, cafeteria, esetleg nettó 140-150-ért. Közmunkán ennek a harmada, de a munkatempó, nincs éjszakázás, stb., tized annyi.
Egyszer egy ember azt mondta, hogy 47.000 ft-ból meglehet élni.
Igaza volt. Dolgozol nettó 150.000 ft-ért 3 ember helyett. Osszuk csak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!