Mi az oka, hogy a Magyar Postánál a tényleges munka mellett megkövetelik a biztosítási ügynöki munkákat is?
Sziasztok
Hányingerem van az egész nagy szar postátol.Remélem nem sokáig kell már ott lenem
Tizenhárom év után hagytam ott a postát. Éppen nem a biztosítási, és egyéb termékek értékesítési kényszere miatt, mert olyan munkakörben voltam, ahol ez csak mérsékletesen jelentkezett.
Viszont jól láttam a folyamat beindulását.A kezdetekben (pontosan a legelején) még nem volt olyan durva, sőt, még a plusz pénz lehetősége is felmerülhetett néhány ( utólag kiderült hogy naiv) dolgozóban.
Erről annyit, hogy az értékesítési jutalék minimális, úgy is lehet mondani nevetséges, sőt, egy próbaidő utáni dolgozónál egyenesen megalázó, nem is beszélve egy húsz-harminc éve ott dolgozóról.Sok idősebb kolléga esetében láttam hozzá, de bármilyen munkaadóhoz is méltatlan retorziókat, amiért nem hozta a "tervet".
Amúgy az ottani vicces fizetés lehetne a motivációja a dolgozóknak, pontosabban az, hogy vigyenek haza mellé még valamit, vagy legalább elihassák. :) Ehhez nagyobb értékesítési jutalék kellene, és választhatónak kellene lennie, hogy akarod, vagy nem.
Egyszerű: ha kötsz egy kötelezőt, megtakarítást, vagy bármit, ne egyszer kapjál érte mondjuk háromszáz forintot ( a valós összeget nem tudom, de nem hiszem, hogy javítana szegény postás életszínvonalán), hanem amíg a veled szerződött ügyfél fizet, tehát amíg a szerződés él, minden hónapban kapd meg utána az egy-két százalékát az összegnek.Ügyesebbek egész jó állandó plusz jövedelemre tennének szert, meglenne a motiváció mindenkinek, hogy saját elhatározásból megpróbálja a legjobb tudása szerint.
Biztos vagyok benne, hogy a posta is jól járna, amelyik dolgozónak meg nincs rá érkezése, azt békén lehetne hagyni, a buzgómócsingok úgyis kötnének helyette is.Aztán ő is próbálkozna, ha látná hogy postás Józsi milyen buzgón fizeti a köröket a helyi kricsmiben, viruló fejjel, mert van miből...
Gábor
És ez csak egyre rosszabb most is.
Ugyanúgy kirugással , elbocsájtással fenyegetik aa dolgozókat.
A nevetséges fizetésükből még kötelezik is őket arra, hogy ha másnak nem tudnak eleget, akkor maguknak kössenek biztosításokat.
Állandóan nyilatkozatokat íratnak alá, hogy mikorra mit kötnek.
Most a legújabb, hogy bankváltásra kötelezik a dolgozókat mert az Erste bankkal megszűnt a szerződése a postának és minden dolgozónak az FHB banknál kell számlát nyitni.
Még akkor is pl. ha kedvezőtlenebb a folyószámlahitel THM-je.
Sajnos mindezt úgy, hogy fenyegetik a dolgozókat, hogy aki nem megy át lehet év végére munkahelye se lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!