Mit tegyek, ha legyőzött a magány?
Nincs barátom, se barátnőm, de soha nem is volt. Igényelni igényeltem, próbálkoztam, de egy bizonyos ponton mindig elbuktam. Ez általában ott volt, hogy ismerkedés céljából elmentünk valahova... Azaz el akartunk, de én mindig kitaláltam valami indokot, hogy ne menjek. De a színtiszta igazság valójában az, hogy sosem volt pénzem arra, hogy eljárjak bárhova is. Ha bekerültem egy baráti körbe, akkor az egészen addig tartott, míg rá nem jöttek, hogy sehova nem megyek velük (csak suliban beszélgetünk). Meguntam. Nem akarok többé kínosabnál kínosabb perceket tölteni azzal, hogy érveket találjak ki. Inkább abba hagytam a barátkozást.
Barátnőm sosem volt (16 éves létemre). Persze nyílvánvalóan szerettem bele lányokba, próbáltam közeledni feléjük, némelyiknek vallottam is, de mind kudarcba fulladt, főleg amiatt, hogy semmilyen értelmes helyre nem tudtunk elmenni, mivel én nem tudtam semmit kifizetni (persze jöttek sorra a kínos hazugságok ezrei...). Azóta már ezt is feladtam. Ha egy lány próbál meg közeledni hozzám, akkor csak jópofizok, de belül önmagamat marcangolom. Azért nem jövök össze senkivel már, mert nem akarom, hogy eljussunk a randikig, hiszen azért az nincs ingyen... (És ha már van egy barátnőm, és elhívom valahova, semmiképp nem engedném, hogy fizessen).
Ma végigsétáltam az utcán, és láttam tömegbe verődve fiatalokat, ahogyan szórakoznak, iszogatnak, élvezik a hétvégét, napsütést. Láttam rockereket, punkokat, kik megtalálták társaságukat. Láttam csókolózó párokat a Duna partján, és kellemetlen érzések fogtak el... Láttam egy hajléktalant. Azt hittem egyedül van. De leült mellé egy másik, vitt neki sört, és együtt iszogattak. Láttam kisiskolás csoportokat. Együtt nevettek.
Most haza jöttem. Nem akarok többet, mint itthon lenni most. Senki nincs, kivel megosszam dolgaim, és semmire nincs pénzem (de olyannyira nincs, hogy attól is félünk általában, hogy a hónap utolsó napjain kerül-e étel az asztalra).
Úgy érzem, eltékozlom kamaszkorom, és nem lesz semmilyen élményem életem ezen szakaszában, és úgy kell majd vissza emlékeznem, mint egy nehéz korszakra.
Kezdem már hetek óta rosszul érezni magam, fáj egyre többet a fejem, és minden este végig pörögnek azon emberek arcai a fejemben, akit legszívesebben magam mellé tudnék (nem szexuális értelemben, beszélgető partnerként).
Arra jutottam, hogy pszichologust keresek. Mélységesen csalódtam, mikor megláttam az árakat.
Sosem jön össze már semmi... Még a tanulásra is kihatnak ezek a problémák, inkább félre dobom a könyveket, és keresem a megoldásokat. De nem találom őket. Egyet sem találok. És félek, hogy ez fog megőrjíteni. Az egyedüllét, a magány.
Szedd össze magad!
1.fejezd be az önmarcangolást
2.Ne azt nézd kinek mije van
3.ne irigykedj
4.Alakitsd a saját életed, tervezz kicsiben, valósitsd meg. Fuss 50 percet és érezd hogy felszabadul a boldogsághormon, igyál egy sört, csinálj olyat amit még nem csináltál, és élvezd.
Az 1-es csak a szokásos itteni sablonokat írta, a 2-es viszont sok jó információt közvetített.
Már a kérdésed megfogalmazása is tetszik, és en bloc nagyon sajnálom a helyzeted és azt is ,hogy minden ismerősödnek csak az a barát, ki el tud vele járni...
Én is sokszor figyelem az embereket, olyanok után kutatva, kik egyedül lennének...
Ha a budapesti Duna-partról van szó, vicc nélkül meghívlak egy fagyira, s közben meghallgatnálak. Nem, nincs hátsó szándék - szeretek másoknak segíteni, s úgy tűnik, te méltó vagy erre...
eloszor is vedd vissza a konyveket a kezedbe!
a depibol egyszer ki birsz maszni, de ha nem tanulsz nem lesz jobb az eletedbe.
foglald le magad, amikor csinalsz valamit, es az elfoglal, nem gondolkodo a problemaidrol.
a magany es a tobbi hasonlo gond csak ugy bir legyozni ha te megengeded neki - ne ted.
legvegere..tul komolyan veszed ezt, lazulj el egy kicsit, nem elet halal kerdes ez, barmenyire is tunik az most.
fiatal vagy, nezd a dolgod, probalkoz, de ne ved komolyan az egeszet, legjobb ha a emberi kapcsolatokat egy jateknak veszed, egyszer vesztesz, egyszer meg nem..
persze a psihos segit, de birsz magad is csinalni hasonlot, keres valami kedvjavito psihos konyvet es olvazsd el, nekem pl a
Paul Hauck:Légy jó önmagadhoz! c. konnyv nagyon sokat segitet.
szomorú, hogy ennyire a pénzt látod minden probléma forrásának és megoldásának is. valószínűleg azért, mert nincs elég pénzed és úgy tűnik a családodnak sem. de bármilyen hihetetlen is, a pénz nem boldogít. sok mindent meg lehet venni rajta, ami igen, de nem a pénz boldogít és nagyon sok mindent meg lehet oldani és el lehet érni pénz nélkül, vagy kevés pénzzel is. persze okosan kell csinálni és sok kitartás kell hozzá.
tanulj, olvass, képezd magad! a könyvtár a világ egyik legolcsóbb dolga és ott van benne a világ (szinte) minden tudása, amivel bárhova eljuthatsz és bármire viheted, mégis nagyon kevesen élnek vele. ugyanez igaz az Internetre is. keresd meg rajta a számodra hasznos, értékes és lehetőségeket biztosító tudást, ami segít leküzdeni a problémáidat.
keress magadnak diákmunkát, amivel pénzt kereshetsz, tanulj mellé olyan dolgokat, amikkel jobban kereshetsz, tanuld meg, hogyan osszd be a pénzed, hogyan forgasd, hogyan fektesd be, hogy gyarapodjon és akkor nem lesznek többé anyagi problémáid, nem fog akadályt jelenteni a pénz, mert megtanulsz jól bánni vele.
közben keresd meg, hogyan tudsz pénz nélkül is szórakozni, keress olyan társaságot és olyan programokat, amiken jól érzed magad pénz nélkül is. nem szükséges költekezni, nem kell folyton fizetős programokra menni. ha a programok miatt nem jársz el, akkor viszont a gátlásaidat kell kezelésbe venni, mert ki kell mozdulnod a komfortzónádból, hogy le tudd küzdeni a szorongást.
az iskolapszichológus jó megoldásnak tűnik, talán különféle fijúsági és társadalmi szervezetek is tudnak segíteni, de a könyvtárak és az Internet is szolgálnak lehetőségekkel, mert van egy csomó féle önsegítő, személyiségfejlesztő könyv, blog, tanács, stb.
sok sikert és ne őrülj meg, barátkozz inkább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!