Miért baj az embereknek, ha valaki nem csak azon mer elgondolkodni, amit elé tesznek, hanem vannak egyéb kérdései is?
Igen, most jön majd valaki, aki itt is ellövi ezt a poént, és leírja, hogy ez-e a legnagyobb problémám. Vicces, remélem az első kommentben túlesünk rajta.
Szóval: nem én kaptam ilyen választ, de láttam érdekes kérdéseket, amikhez sokan odaírták reklamálva, hogy miért ez a kérdező legnagyobb problémája, miért gondolkodik ilyeneket. Nem csak ezen az oldalon, hanem általában nem értem, miért baj, ha valaki elgondolkodik egy apróságon. Pláne, ha nem aggódva vagy kötözködve teszi, hanem csak filozofálgatva. De ezen az oldalon is. Nem értem, miért kell odaírni, hogy ez nem eget rengető probléma. Tény, hogy sokszor nem az, de ide nem csak a problémákat szabad kiírni. Eléggé meg van a véleményem arról az emberről, aki csak azon gondolkodik el, ami nagy problémája, és bármi máson lusta gondolkodni.
*gondolkodik ilyeneken
(Pedig át is olvastam, bocsi.)
Ez a kérdés ihlette?
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__76584..
Szerintem a saját problémájukat projektálják a kérdezőre, nem kell velük foglalkozni. A "filozófiájuk" meg a saját csapdájába kergeti őket: mert ugyan miért is fordítanak időt egy szerintük értelmetlenül bugyuta kérdés megválaszolására? Ahogyan minősítik a kérdezőt, úgy minősítik magukat.
Ezt én sem értettem soha, hogy miért kötnek bele a kérdésekbe, amikor az oldal lényege, hogy bármit megkérdezhetsz. Nincs a szabályzatban benne, hogy csak komoly probléma esetében tehetsz fel kérdést.
Kedvenceim még az "irigylem a problémádat" és a "ez legyen a legnagyobb problémád az életben" beszólások.
Ezek csak elveszik a kedvét az embernek a kérdés kiírásától. Pedig néha tényleg érdekes kêrdések tudnak lenni elmêleti szinten, amit már csak az érdekes véleménycsere miatt is szívesen olvasok. Akkor is, ha nem egy világotrengető nagy problémáról van szó.
És mi alapján döntöd el, hogy egy kérdés mennyire fontos a világ szempontjából? Hiszen te is csak egy egyén vagy, saját magad szűrőjén át láthatod a világ dolgait, így csak azt láthatod meg fontosnak, ami számodra fontos. Én írtam egyébként a jelentéktelen kérdést az L-ről és N-ről. Miért ne lehetne ez jelentéktelen és még is fontos? Talán nem foglalkoztat mindenkit önmaga, kik vagyunk, hova tartunk? Mennyivel békésebb világban élnénk, ha megélhetné mindenki saját magát és nem nyomnánk el egymást. Szerintem. Egyébként nem tudom hogyan kapcsolódik ez a kérdés ahhoz, hogy kinek mennyi pénze van. Valaki sok pénzzel is gondolkozik, valaki kevéssel sem, és fordítva. Ez nem befolyásolja szerintem annyira az embereket és az ő gondolataik és annak mélységét.
24N
Biztos sokkal nagyobb problémájuk van.
Mondjuk, ha arról ír valaki, hogy beütötte a kisujját, és fáj neki, akkor valaki más, akinek keze sincs, nemhogy ujja, amit örömmel beütne, hogy fájjon, akkor nem is hibáztathatjuk hogy azt írja, "örülhetsz, hogy van, ami fáj". Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!