Aki az "én" személyes névmást nagybetűvel írja, az egoista?
Szöveg közti személyes névmást SOHA nem kell nagy betűvel írni. Magánlevélben, ha megszólítás, akkor a tisztelet jele lehet a nagybetűs írás, de kisbetűs sem illetlen, szabálytalan.
Nem hinném, hogy aki saját magát így megtiszteli, az beteg éntudatú lenne. Rossz szokás, mint ahogyan sokan a Karácsonyt, Hétfőn, Júliust stb. is hibásan írják.
Hát vagy egoista, vagy szimplán buta. :)
Csak az Ön-t illik nagybetűvel írni, ezek hivatalos levelekben fordulnak elő.
A te, téged... ezek kisbetűsek, pláne ha már régóta ismered az illetőt. Ezt csak akkor szokták nagybetűvel írni, ha bár már tegeződnek, vagy eleve tegeződnek, de még alig ismerik egymást, és amolyan tisztelet jeleként írják naggyal. Vagy pl társkereső szövegekben szokták nagybetűvel írni azok, aki vélhetően az igazit keresik, és az a leendő "Te" eléggé fontosak lennének neki...
Én így gondolom...
És az én-t gáz nagybetűvel írni. Én még ezt is utálom, amit most kétszer is elkövettem..., hogy mondat elejére tettem az én-t, ezáltal írva nagybetűvel. Mondat elején nyilván indokolt, csak hát érted mire gondolok... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!