Miért zavarja az embereket, ha szituációs kérdéseket teszek fel nekik? Mert úgy látom kb. mindenkit zavarni szokott.
Mert egyszerűen zavaró és egy picit unalmas. Tegyük fel, Te megkérdezed tőlem, hogy mit tennék, ha egy elhagyatott erdőben egyedül lennék, megtámadnának, stb és én válaszolnék, hogy én alapból nem mennék egyedül be egy kihalt erdőbe este, akkor hiába kérdezel tovább hasonló szituációkat, úgyis tudod, hogy ha az előzőre ezt a választ adta, akkor ugyanezt fogja válaszolni minden további kérdésedre.
Amúgy is, más az, ha két barát csak úgy poénból beszélget ilyesmiről, szemtől szemben, mint így egy teljesen ismeretlen ember kérdezi neten. Ez valamilyen szinten tolakodás..
Engem azért zavarna, mert ketyósnak tartanálak. "Mit tennél ha...?" hát honnan a kisf.szomból tudjam, hogy mit tennék? Minek találgassak? A fotelben ülve mindenkinek nagy pofája van, miközben éles helyzetben a legtöbben csak lapítanak. Ráadásul ez nem viszi előre a társalgást, egymás megismerését, az ilyen kérdésekkel csak megölöd a hangulatot.
Amúgy valószínűleg tényleg ketyós lehetsz egy kicsit. Hónapok óta kérdezgeted, hogy miért zavar ez mindenkit, de csak nem hagyod abba és fárasztod tovább az ismerőseidet. Mondd, neked mire jó ez? Nincs témád, nincs egy értelmes gondolat a fejedben?
ha élőben kérdezed,akkor valószínűleg nincsen megfelelően tálalva,ha ilyen a fogadtatás.
én fel szoktam vezetni.
megvárom míg hozzám szól az ismerősöm,munkatársam,ezzel azt az érzetet keltve,hogy ő kezdte a beszélgetést,pedig azzal,hogy odaálltam mellé,szavak nélkül is nyitottam,plusz ezzel az érdeklődési szintjét is tesztelem,mert van olyan,hogy nem fog hozzám szólni direktbe,akkor nekem kell nyitnom.
válaszolok neki,hagyom,hogy egy kicsit nála a kontrollt a beszélgetés irányítását.
aztán felteszek 3 olyan kérdést amire tőmondat igen lehet csak a válasza-igenlétra,ezzel gyakorlatilag átveszem a kontrollt.
és ez után teheted fel a zavarba hozó kérdéseket,mert már meg van puhítva,fel van oldódva,nem a derült égből érkezik a dolog és így nagy valószínűséggel őszintébb választ is fogsz kapni.
Azért zavarja az ittenieket, mert kontrollálhatatlan vágy hajtja őket, hogy válaszoljanak minden kérdésre, mert ki, ha ők nem ugye, és idegesek lesznek, mert feszegetik a határaikat ezek a kérdések.
Kb mint a paraszt, akinek beleragad a sárba az egyik cipője, és...
Arra már nem gondoltak, mi lenne, ha nem mindenre válaszolnának. De mivel szupermeneknek vannak nevelve, ezért van ez így.
Mert az ilyen kérdések nem érdekelnek sok embert..
Te szívesen válaszolnál a saját kérdéseidre?
Igaza van az egyik válaszolónak mindig felteszel ilyen fura kérdéseket itt gyakorin..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!