Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért mindig a gyerekek?

Miért mindig a gyerekek?

Figyelt kérdés
Nos kezdem az elején. 15 éves vagyok fiú. Tavaly született meg januárban a húgom. Most mindent rólunk ( sokat vagyok vele, így rólam is ) másol, mondhatom azt is, hogy majmol. Kulturált családban élek, tipikusan az emberek kedvenc célpontja vagyok piszkálódás szemszögéből, mert még soha nem volt barátnőm, nem dohányoztam, nem ittam alkoholt, nem járok hajnalig bulizni, nem káromkodok, ellenzem a facebook-ot, az ask.fm-et, vannak nálunk szabályok, én is adok karácsonyi ajándékot a szüleimnek, stb. Szóval látom, hogy a húgom nem ért még semmit, mégis nevet ha mi is nevetünk, törli a kezét a törölte kaja közben / után, veszekedik, ha mi is, stb. Szóval a gyerekek ténylegesen azt tanulják amit látnak. Ezek szerint nem a mai gyerekek a rosszak, úgy önállóan, maguktól. Nem csak a mai gyerekekkel van a baj. A mai szülőkkel van ezek szerint a baj. Nem-de? A gyerek azt tanulja amit lát, ha ezt látja, akkor ezt is teszi. Erre jön, hogy neveletlen a gyerek, nincsenek szabályok, büntetések, a facebook, a hajnalig tartó bulizás, stb. és 15-16 éves korban már nem lehet visszafogni az embert. Akkor most, hogy is van ez? Nem a mai szülőkkel van a baj? ( akinek nem inge... )

2013. dec. 23. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek veled, szerintem is a szülőket lehet okolni a mai helyzetért.
2013. dec. 23. 19:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt igazad van. Polgár megmutatta a lányaival, hogy szinte bármilyen magasra el lehet juttatni egy gyereket.

De azért nem teljesen a szülő határozza meg a gyereket. Van a gyerekeknek saját természete, a nevelés ezt csak részben befolyásolja.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a szülő is valamilyen családból jött, és már ő is többnyire félre van nevelve. Felnőttként ennek valamekkora részét le tudja vetni, de mindet aligha. Kezdjük ott, hogy egyáltalán nem is tudja mi a rossz, amin változtatnia kellene. Irreális lenne azt várni, hogy bármelyik felnőtt tökéletes szülő tud lenni. Elég siralmas a helyzet. A következő generációk is el lesznek cseszve.

2013. dec. 23. 20:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én pont olyan családba születtem ahol nem kaptam nevelést és bármi megengedett volt. 8 évesen kipróbáltatták velem a cigit, folyamatosan csúnyán beszéltek velem, saját szemem előtt vesztek össze, de sose voltam rossz ez miatt. Jártam bulikba és ittam alkoholt is, de mindig odafigyeltem és mértékkel. Szüleim már nagyon rég elváltak még óvodás koromban. Ennek ellenére nem lettem rossz ember. 19 éves vagyok jelenleg és van 2 éves kapcsolatom. Már bulikba egyáltalán nem járok és nem iszok alkoholt se csak alkalmanként. Sajnos elég sok tragédia ért életemben, 2 olyan ember is meghalt akiket mai napig a legközelebb állónak tartom hozzám. Voltak még szerelmi csalódások, de sose menekültem drogba meg egyéb ilyen dolgokba.. normális életet akarok, családot, egy saját kis házat:)
2013. dec. 23. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, ebben bizony sok igazság van. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg szülő egész nap dolgozik, csak este találkozik a gyerekével, akkor is nyilván van valamennyi dolga, így szinte csak hétvégén (bár ez munkahely függő) tud foglalkozni a gyerekével. A gyerek meg ugye minden nap hosszú órákat van az iskolában, ahol azt hallja ahogy Gazsi káromkodik, mert ő ezt hallja a szüleitől, akik viszont egész nap otthon ülnek, mert nincs munkájuk.
2013. dec. 24. 01:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát igen. Ez a két véglet. Vagy nem akarnak vagy nem tudnak foglalkozni a gyerekkel. Persze vannak normális szülők is, csak egyre kevesebb.
2013. dec. 24. 09:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi?

Akkor most megerősítést vársz arra a kérdésre, hogy a gyerekek a társas kognícióval tanulnak meg dolgokat? Nos...igen..Most ezzel újat mondtunk? Bár a nativisták vitatkoznak a behaviorizmussal, azért mégiscsak a környezet hatalmas hatással van a kisgyerekre -nevelés, tanulás, bla, bla, bla...

2013. dec. 28. 20:45
 7/9 anonim ***** válasza:

Teljesen egyet értek Veled! Én már jó ideje ezzel a gondolkodásmóddal élek, és hiszem is ,hogy így van! Ha meglátok itt olyan kérdést, amiben a gyerekeket hülyésznek le, ócsárolják, leminősítik őket (MINKET), akkor kiállok az elveim mellett, és felvilágosítom őket, hogy nem teljesen úgy van az, amit ők, felnőtt szemmel látnak! :)

13/L

2014. júl. 4. 09:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Vagy legalábbis nem mindenki ilyen szemét....
2014. júl. 4. 09:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Van benne igazság, persze... De én azt nem értem, hogy miért kell ujjal mutogatni egymásra? Ez a helyzet. Attól nem lesz jobb, hogy keressük a bűnbakot... Ha olyan rossz, akkor oldjuk meg! Ám az, hogy folyamatosan egymásra mutogatunk nem old meg semmit sem... Fárasztó... Én úgy vagyok vele, hogy nem akarok másokat hibáztatni. Bele fáradtam, pedig még csak tizennégy éves vagyok. :D

14/L

2014. júl. 4. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!