Miért mindig a gyerekek?
Nagyrészt igazad van. Polgár megmutatta a lányaival, hogy szinte bármilyen magasra el lehet juttatni egy gyereket.
De azért nem teljesen a szülő határozza meg a gyereket. Van a gyerekeknek saját természete, a nevelés ezt csak részben befolyásolja.
Azt is figyelembe kell venni, hogy a szülő is valamilyen családból jött, és már ő is többnyire félre van nevelve. Felnőttként ennek valamekkora részét le tudja vetni, de mindet aligha. Kezdjük ott, hogy egyáltalán nem is tudja mi a rossz, amin változtatnia kellene. Irreális lenne azt várni, hogy bármelyik felnőtt tökéletes szülő tud lenni. Elég siralmas a helyzet. A következő generációk is el lesznek cseszve.
Mi?
Akkor most megerősítést vársz arra a kérdésre, hogy a gyerekek a társas kognícióval tanulnak meg dolgokat? Nos...igen..Most ezzel újat mondtunk? Bár a nativisták vitatkoznak a behaviorizmussal, azért mégiscsak a környezet hatalmas hatással van a kisgyerekre -nevelés, tanulás, bla, bla, bla...
Teljesen egyet értek Veled! Én már jó ideje ezzel a gondolkodásmóddal élek, és hiszem is ,hogy így van! Ha meglátok itt olyan kérdést, amiben a gyerekeket hülyésznek le, ócsárolják, leminősítik őket (MINKET), akkor kiállok az elveim mellett, és felvilágosítom őket, hogy nem teljesen úgy van az, amit ők, felnőtt szemmel látnak! :)
13/L
Van benne igazság, persze... De én azt nem értem, hogy miért kell ujjal mutogatni egymásra? Ez a helyzet. Attól nem lesz jobb, hogy keressük a bűnbakot... Ha olyan rossz, akkor oldjuk meg! Ám az, hogy folyamatosan egymásra mutogatunk nem old meg semmit sem... Fárasztó... Én úgy vagyok vele, hogy nem akarok másokat hibáztatni. Bele fáradtam, pedig még csak tizennégy éves vagyok. :D
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!