Akik azt állítják, hogy zenei ízlés alapján nem lehet megállapítani semmit egy ember személyiségéről, ezért ezt nem kellene figyelembe venni barátkozásnál/társkeresésnél, azok ezt komolyan gondolják?
Nem ,komolyan nem gondolom.
Hülyeségnek viszont igen. Na annak gondolom.
Te komolyan gondolod, hogy van olyan zene amit ha hallgatsz, akkor okos, elmélkedő, humoros leszel, vagy van olyan zene, aminek a hallgatása bizonyítottam erőszakossá, bűnözővé tesz? Vagy van olyan amit csak azok hallgatnak akik csalják a párjukat?
Baromság a felvetés.
Pl ismerek olyanokat akik rockot hallgatnak, de nem öltöznek úgy, segítőkész, jámbor emberek.
Tudok olyat is aki szinte csak pop zenét hallgat, mégse teszi próbára senki a türelmét, mert hamar szakad a cérna.
Igazából én rockot, indie rockot hallgatok. Ehhez képest a szobatársaim (kolis vagyok) egyenesen utálják a zenéimet, én meg általában az övéket (Justin Bieber meg a nagyon menő dupstepek stb.), viszont ennek ellenére jól kijövünk. És igazából a Bieber rajongó barátnőm valami elképesztő jófej és vicces, de a rock rajongó barátnőm is az, szóval szerintem egy ember személyiségét nem ez mutatja meg.
A zenei ízlés (nekem eddig úgy tűnik), hogy azt mutatja mit élt át egy ember eddig. Heavy-metál rajongók sem azért szélhámosak sokszor, mert ilyen zenét hallgatnak (ezzel most nem azt mondom h minden heavy-metál rajongó szélhámos, félreértés ne essék).
Szerintem minden zenei stílus megmutat valamit az ember életéből, de nem feltétlenül a személyiségéből.
Iránymutatásnak jó, de messzemenő következtetéseket nem lehet levonni ebből az egy tulajdonságból.
Manapság divat, hogy harcoljunk mindenféle előítélet ellen, mert bizony azok rosszak. Ettől függetlenül a többség hasa összerándul egy rossz környéken, amikor egy 2 méteres szekrény szól, hogy aggyáámáegycigit'.
Amit észrevettem (és pár éve még egy felmérés is megerősítette), hogy akik változatosan, többféle zenét hallgatnak, azok nyitottabbak más területeken is. Akik mindig csak a divatos zenét hallgatják, más területeken is könnyebben befolyásolhatóak. (Ezt piackutatás támasztja alá.)
Akiket megismertem eddigi életem során és csak 1-1 stílusra voltak rákattanva, minden mást elutasítottak, azok mindenhez eléggé egyoldalúan álltak hozzá, vitatkozni meg semmiről sem lehetett velük.
# 1: Jó... Akkor mit is gondolsz?
# 2,3: Örülök, hogy egyetértünk. :) Hogy milyen lehet a személyiséged? Abból, hogy érdekelnek a mélyebb, komolyabb művek, amelyek nem épp a mainstreamhez tartoznak (oké, mindkettő ismert, de - főleg a fiatalok között - egyik se nagyon népszerű), arra következtetek, hogy képes vagy önállóan gondolkodni, nem csak mész a többi ember után mindenben. Kíváncsi lennék, ezen kívül még miket szeretsz - lehet az akár zene, film, könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!