Mi a lényegi különbség egy megkínzott gólya és a vágóhidakon zajló napi szintű kegyetlenség között?
Az a különbség, hogy a vágóhídon haszonállatok vannak, a gólyát pedig értelmetlenül gyilkolták le. Ráadásul a gólya Magyarországon fokozottan védett.
Vágóhidakon is léteznek már sokkal kevésbé kegyetlen módszerek, mint amit leírtál, azt kellene az összes többinek átvenni.
Az hogy a gólya védet semmi más különbség nincs.
De amúgy mért nem az a fontos hogy pl az ember ne tegye tönkre az élőhelyeket. A helyet hogy egy állat a vágóhídon 10 vagy 20 másodpercet szenved ???
A lényegi különbség a kettő között, hogy az egyik egy biológiai szükség (táplálkozás) kielégítése miatt történik, a másik pedig puszta öncélú gyilkolás.
Egyébként tényleg nincs különbség a kettő között, ezért is kap brutális mértékű büntetést (ha nem zárják be egyből) az a vágóhíd, ahol ilyen szabálytalanságokat tapasztalnak.
Mert akármennyire is szeretnél a húsevés és az öncélú állatkínzás között egyenlőségjelet tenni, ezzel nem fog sikerülni. A vágóállatot a lehető legfájdalommentesebb módon kötelező elkábítani, mielőtt leölik, és kötelező leölni, mielőtt feldolgozzák.
Jól értem én, barátom.
De a kettőt akkor sem lehet összemosni.
Egyébként ha csupán az élet kioltását nézzük, akkor a növények és állatok elpusztítása/elfogyasztása között sincs lényegi különbség.
#4 - Ez nem LÉNYEGI különbség, ugyanis a haszonállat egy mesterséges, nem kultúrafüggetlen különbség. 2# azt a példát hozta, hogy a kutya Kínában lehet haszonállat, itt meg hatalmas felháborodás lenne egy kutya-vágóhíd nyitásakor. :)
Nehezen hiszem, hogy csökkenne a vágóhídi visszaélések száma, mivel egyre több húst fogyaszt az ember, és a termelékenység/haszon érdekében sok szabályt nem tartanak be. Csak 1 példa sertések elektromos kiütésekor takarékossági szempontok miatt lejjebb veszik az áramerősséget, aminek következtében nemritkán élve megy végig az állat a folyamaton.
A védettséget valahol el tudom fogadni. Bár a vágóhidak kegyetlenségét ez sem igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!