Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is érez úgy hogy csak...

Más is érez úgy hogy csak akkor lehet boldog ember ha sok pénze lesz?

Figyelt kérdés
2015. márc. 16. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez egy -szerintem- alapvetően téves gondolat. A boldogság önmagában egyáltalán nem ezen áll vagy bukik. A pénz csak egy eszköz, ami sok dologra nyújthat megoldást de egyáltalán nem mindenre. Nekem pl. csak egy dologhoz kell a pénz, hogy vehessek rajta olyan eszközöket amiknek a segítségével egy nap önfenntartóvá válhatok és függetleníthetem magamat a pénztől és a többi embertől.
2015. márc. 16. 12:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Nyilvánvalóan mindenki, aki lottózik, még ha csak alkalmanként is. A pénz nem boldogít, blabla... hát a szegénység és a tehetetlenség, meg a kiszolgáltatottság meg direkt boldogtalanná tesz.
2015. márc. 16. 13:00
 3/10 A kérdező kommentje:

"Ez egy -szerintem- alapvetően téves gondolat. A boldogság önmagában egyáltalán nem ezen áll vagy bukik."

Valaki úgy gondolja hogy ő mondjuk akkor lenne boldog ha családja gyerekei lennének. Ez így is lesz. De amikor eljut arra a pontra, hogy egyre többször kell azt mondani a gyerekének hogy "ezt most nem engedhetjük meg magunknak",és látja a gyerek csalódását, akkor az az ember egy boldog ember lesz??? Hiszen ott van amire vágyott.

2015. márc. 16. 13:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Pénz csak egy szintig kell (hogy mennyi, az egyénileg változó lehet). Afelett az emberek zöme nem tud vele mit kezdeni.
2015. márc. 16. 13:05
 5/10 anonim ***** válasza:

A szazadik ugyanolyan kerdes.

Nemsokara jon a magat gazdag informatikusnak kepzelo elmebeteg, aki kifejti hogy hogyan lehet szerezni FULLOS not.

2015. márc. 16. 13:07
 6/10 anonim ***** válasza:
volt olyan gyerekkoromban még, mikor azt hittem, ha sok pénzem lesz, semmi gondom nem lesz, azt veszek amit akarok oda megyek ahova akarok stb... aztán éltem olyan házasságban ahol igaz nem dúskáltunk de megvolt mindenünk egy normális élethez, nem voltam boldog mert nem a megfelelő emberhez mentem hozzá, utána éltem kettesben a lányommal, úgy hogy ki kellett számolnom minden fillért, hogy a hónap végén is tudjak enni adni neki, boldog voltam, mert a saját életemet élhettem, úgy, ahogy nekem jó volt :) jelenlegi férjem nagyon jól keres, mondhatni hogy dúskálunk, de akármilyen hihetetlen is, baromira nem érdekel mennyi pénz van a számlánkon, ugyanúgy megnézem az akciókat mint amikor nem volt pénzem, ugyanúgy spórolok mindenen ahol csak tudok, nem a pénz miatt vagyok boldog, hanem mert végre olyan munkám van amit imádok, a férjem támogat a hobbimban, egy olyan férj van mellettem aki mellett nyugodt kiegyensúlyozott életem lehet... a pénz nem boldogságot hozott az életemben, max agy kis nyugalmat, hogy nem kell attól félnem, hogy nem lesz mit adnom enni a gyerekemnek, vagy nem tudok egy számlát időben kifizetni... régen nézegettem a boltban az árukat, hogy "ha majd lesz pénzem ilyet is veszek meg olyat is" - érdekes, de most hogy megtehetném, eszemben sincs vásárolgatni...:)
2015. márc. 16. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Jaja én is várom már a 49%-ost válaszát!

Gyere mester, inni akarom szavaidat ! :DD

2015. márc. 16. 14:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Én konkrétan csak akkor lennék boldog ember, ha sok pénzem lenne. Értelemszerűen nem az összeg a lényeg, hanem azok a dolgok, amiket meg tudok belőle venni. Azok pedig engem konkrétan marhára boldoggá tudnának tenni.
2015. márc. 16. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Boldoggá nem tesz, de az biztos, hogy ad egyfajta biztonságérzetet. Tudod, szokták mondani, hogy jobb egy jachtban sírni, mint egy biciklin. :D

Amúgy mikor elkezdtem az egyetemet, alig volt pénzem. Sz@r volt, mikor azon aggódtam, vajon megjön-e holnap a szoctám, vagy nem. Most van munkám, elég pénzem is van, mégsem lettem boldogabb semmivel sem. Annyival viszont sokkal jobb, hogy az anyagiak miatt legalább nem stresszelek.

2015. márc. 16. 17:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Én akkor leszek nyugodt ha sok pénzem lesz. Boldogság meg abból fog eredni, hogy reggelente nem a munka miatt kell felkelnem az ágyból, hanem mert kialudtam magam!
2015. márc. 16. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!