Xbox 360 falcon és jasper. Mi a különbség, melyik jobb?
Figyelt kérdés
2010. júl. 10. 19:00
1/5 anonim válasza:
a jasperben már van 3led fix legalábbis arra elég 8V-ot kapcsolni a GPU ventire a CPU maradhat gyárin
2/5 anonim válasza:
Nos... Kezdetben voltak a Zephyr alaplapos boxok, aztán Falconok (I-II), azután Jasper, kb. tavaly tavasz óta. A helyzet az, hogy az elején nagyon elcseszték a cuccot, rossz anyagokat (pl. gagyi forrasztópasztát reflow-forrasztáshoz, illetve nagy tűrésű alkatrészeket) használtak fel, ráadásul pocsékul tervezték meg a hőelvezetést! Így azután amikor sokat ment egyszerre a box, és a grafika meg a többi művelet megizzasztotta, akkor a hő felgyűlt benne -a rossz elvezetés miatt ugye- és a gagyi forraszanyagot olvasztani kezdte. Legelsősorban pedig a BGA tokozású IC-k csatlakozásait kezdte ki, aminek a híres RROD (az az Red Ring Of Death- a halál vörös gyűrűje) lett az eredménye. Amikor ugyanis a BGA IC és az alaplap között a forrasztott csatlakozás az olvadás következtében bizonytalanná válik, akkor a box nem indul el, ehelyett az elején a ledek körben pirosan világítanak. Az idők során a MS igyekezett orvosolni a problémákat több-kevesebb sikerrel. Legutóbbi próbálkozásuk eredménye a Jasper, amin számottevően sikerült javítani a fenti problémákat. Igaz, hogy azóta kitalálták a hűtésmodot is, ennek is számos formája ismert (vízhűtés, pluszventik, meglévő ventillátorok feszültségének emelése, stb.). A ventillátor alapú hűtésmod számottevően hangosítja a boxot üzem közben, de a hűtés hatásfokát jelentősen megnöveli. Ami az én véleményemet illeti: tavaly nyáron vettem egy boxot, Jasper-es, és bár moddolt, de a hűtésmod kimaradt belőle. Ennek ellenére hibátlanul működik (pedig néha kifog olyan napokat, amikor fél napot a gyerek tutul rajt, a másik felet meg én). A titok az, hogy lehetőleg nyílt helyre kell tenni, hogy jól szellőzzön azért, még ha nem is ideális a hőelvezetés. Berakni egy beépített polcba szerintem a box halálos ítéletével egyenlő, akármilyen moddolt és alaplapos is! A Jasper-es boxot egyébként legkönnyebben úgy ismered fel, hogy a hátuljára a tápbemenetnél az van írva hogy 12A (Flacon-oknál ez jellemzően 14A, Zephyr-eknél pedig ha jól emlékszek 16.8A a feltüntetett áramerősség). Remélem hasznos voltam! Üdv.
3/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok, csak annyit még, hogy elvileg a gyári csomagoláson van egy rés, ahol a box tápja helyezkedik el. Így bontás nélkül meg tudod nézni a feltüntetett áramerősség értéket:) Előfordulhat, hogy nem látható, akkor próbáld kicsit mozgatni a boxot a résen keresztül! Ha azt látod, hogy 12A, akkor 100%, hogy Jasper. További szép napot!
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2010. júl. 10. 19:35
5/5 anonim válasza:
Igazából már szinte csak jasperest vehetsz, az előző válaszoló leírta a nagyját, én már csak annyit tennék hozzá, hogy én is javaslom, hogy jól szellőző helyre tedd(ez a ps3ra is igaz) és tetess bele overcoolt legalább.
4000Ft az overcool + hűtésmod kombó, ezzel a ventik kikapcoslás után még pörögnek vagy 5pig és ezzel jobban lehúzik a boxot.
Eddig még senkinek nem romlott el az ismerősök közében jasper + hűtésmod kombóval a gép.
Amit még ajánlani tudok, hogy HDD-s boxot vegyél, mivel a dvd meghajtó nem örökéletű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!