Meddig tart ez a bejáratás?
Na te jó ég ... Hangszórót bejáratni ? :D Az első is azt írta, amire való egy hangfal :) Hallgasd azon a zenét meg mindent. Szóval csak használd és bejáratódik :) Olyan ez mint a reszelőzsír, meg a kanyarfúró ....
:)))
Ezt pontosan úgy értem, ahogy leírtam. Nincs szükség semmiféle bejáratás, ezért írtam a reszelőzsírt meg a kanyarfúrót (kérdezz rá pár ismerősödre hogy azok mik ...). Ember, ez egy elektromechanikus eszköz! Szerinted mi a fenét változtatna bármin, hogy, ha úgymond "bejáratod"? Ha nem megfelelő a jel amit beleküldesz az erősítőbe, akkor úgy fog szólni ahogy. Ha rossz minőségű az eszköz, ugyanez a helyzet. A helység akusztikai jellemző is befolyásolják a hangminőséget, de hidd el nekem, elektronikus eszközöknél nincs szükség semmiféle bejáratásra. Igaz, ha volna néhány -már megbocsáss- szar hangszóróm, én is ezzel a dumával adnám el. Már ha akad olyasvalaki, aki el is hiszi ....
maci
Micsoda sületlenségeket írtok itt. A kérdezőnek igaza van. Minden új megvásárólt hagszórót,hangfalat,mélyládát be kell járatni! Én 2 éve tetettem hifit a kocsimba és mikor bekötötték mondta a gyerek, hogy elöbb bekell járatni. Eleinte nagyon furcsán szólt, de mikor mentünk valami hosszabb útra egész úton szólt a zene (szolidan) és csak több nap után lett jó! És a hatása igen érezhető volt 1000wattos pioneer. De a google-ban találsz leírásokat róla. Szóval csak hallgasd és hallgasd és majd bejáródik, ne agódj!!
Hát döbbenek .... Én vagy 20 évig tanultam elektronikát, műszaki fizikát, villamosságtant és tessék, olvasható a bejáratás tényleg. Majd megnézem alaposabban a dolgot, mert továbbra se nagyon értem, miért kellene egy hangszórót hangfalat bejáratni. Igazából egy dologra tudok gondolni csak. A hangszórók tölcsérét rögzítő gumimembrán fizikai paramétereinek változása, változtatása a cél. Ez egy vékony gumi anyag, és elképzelhetőnek tartom, hogy a hsználattól kilágyul vagy valami ilyesmi. Elismerem lehet hatása a hangra, főleg ha egy nagy terhelhetőségű, mitöbb a terhelhetőség felső határához közel igénybevett hangszóró avagy hangfal a bejáratás tárgya. Elképzelni se nagyon tudom mi a bejáratás maga, hacsak a hangfal terhelésének erős korlátozása a kezdeti időkben (esetleg speciális jellel meghajtva és szembeállítva egymással a hagfalakat, tudok jelentősebb hatást elérni speciális módon). Mindenesetre azt nehezen tudom elképzelni, hogy ha nem bejáratom, hanem azonnal komoly terhelést kap ugyan miben módosul máshogy a membrán tulajdonsága, avagy akár okozhat-e maradandó káros elváltozást, ha amúgy nem lépem túl a terhelhetőséget. Nekem ez az egész "bejáratás" az sugallja, hogy a hangszórók maguk nem szólnak azonnal a legjobb minőségben, és idő kell míg ez kialakul. Hát legyen ... olyan ez mint a fogyasztó tea. Annakidején érdekel hogy is fogyaszt, aztán mikor elolvastam mi mindent nem szabad a tea fogyasztása mellett enni, mindjárt értettem a dolgot, mert jóformán semmi nem ehető mellette. Azaz akkor is fogysz, ha eleve nem fogyasztod a dolgokat ÉS mellette nem iszod azt a hülye teát se :D
Hát bocsánat kedves kérdező, én ezeddig soha nem hallottam ilyesmiről. De ezek szerint, ha nem csinálsz egyebet, mint használod, hát előbb utóbb bejáródik ...talán ...
maci
Nem felejtettem el ... ez most is kiderül :) Mindössze arról van szó, hogy villamos mérnök létemre nem találkoztam soha efféle "bejáratással". Egyszerűen nem értem miért gyártana bárki gyártó úgy hangfalat, hogy annak akár a membránja, vagy bármi más szerkezeti eleme változhasson a "bejáratás" okán. Én szerintem ez az egész egy fals dolog, hiszen úgysem történik egyéb, mint rendeltetés szerűen használod a dolgot. Hát most, hogy emiatt bárminek változzon a hangja, nehezen tudom összeegyeztetni a tudásommal. Hozzáteszem változik a technológia, és végül is nem zárom ki teljesen. De, ha így is volna, én a gyártó helyében bizony magam "bejáratnám" a hangfalaimat, főleg ha ez hallható minőségjavulást hoz! Mert ugye lényegesen könnyebb egy jobban szóló hangfalat eladni, és a bejáratás is ellenőrzött körülmények között történhet. Nem ismeretlen ez a gyakorlat különben más területeken. Pl a Kingston cég a memóriáit teszi ki olyan körülményeknek, ami megfelel 3 hónap - fél év használatnak, mert tudja jól hogy a tönkremenetelek többsége az üzemszerű használat első illetve utolsó pár hónapjára tehető. Pont emiatt az első hónapokat mesterségesen szimulálják, és ezt akár nevezhetnénk bejáratásnak is. Hozzáteszem ez a technológia szélsőséges üzemeltetési körülményeket alkalmaz, olyanokat, amivel az átlagfelhasználás soha nem találkozik. Így elérik, hogy az elromlóak, el is romlanak, amik meg megmaradnak, hosszú évekig tökéletesen fognak üzemelni, és forgalomba már csak ezek kerülnek. Innen a Kingston messze híres megbízhatósága. De még egyszer mondom, olyan, hogy egyszerű használattal (értsd a későbbiektől gyakorlatilag semmiben nem különböző felhasználási móddal) bejáródik egy hangszóró, egy hangfal, én nem találkoztam még.... Persze ez nem jelenti azt hogy nem létezik, csak erősen kételkedem benne ...
maci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!