Melyik házimozit vegyem? LG avgy Philips?
Én az LG venném, nekem egy régebbi van, de 4. évét húzom vele, 1000W körüli az össz teljesítmény.
Philipis meg már régen nem.
A Philips rendszernek a maximális teljesítmény felvétele 150 watt. Ezek az AB osztályú erősítők 60% hatásfokkal működnek. 150*0,6=90 plusz ebből levonsz 20-30 wattot a lejátszó fogyasztásához. Kb. 60-70 watt a valós össz teljesítmény. Előbb sokat mondtam. Ennyit az ezer wattról, parasztvakítás.
7 centis hangszórók, 1 darab 16 centis mély hangszóró. Ezt megkapod 90 eft körül.
Az LG-nél nem adja meg a hangszórók méretét a gyártó, sem a valós hálózatból felvett max. kakaót, szépen elrejti a vásárló elől a valóságot. De 100%-ig biztos vagyok benne, az ezer watt ugyan úgy kamu mint a Philipsnél. 1 darab 16 centis mélyhangszóró, többit meg ilyen 5-7 centis vackokkal szórják szét. Szintén 90-100 eft körül.
Media Markt-ban tavaly novemberben az Eltax Idaho szett 45 eft volt. [link] Itt még mindig olcsó, normál ára 100 eft. Veszel hozzá egy alap házimozi erősítőt, és ilyen 90-100 ezerből van egy komoly rendszered, ahol kb. 4x akkora a mélyhang lesugárzásért felelős membrán felület, tényleg terhelhető 2-300 wattal, és fából vannak a hangfalak.
Ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..
Utolsó, ha olyan alacsony tápfeszen járatod a TDA-t, egy 3 kilowatt RMS verseny nyomót is le tudsz vele füstölni. Torz jel a hangszóró legnagyobb ellensége, 40-50 watt négyszöggel is le lehet égetni kilowattos hangszórót.
De igen, a megállapításod/teljesítmény arányok amiket vázoltál teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!