Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » MI a véleményetek erről a...

MI a véleményetek erről a mikiről? (SÜRGŐS)

Figyelt kérdés

MI a véleményetek erről a mikrofonról? (SÜRGŐS)

Audio Technica at2020: Milyen kiegészítő kell hozzá hogy itthon tudjak vele hangszert fölvenni, összevágni stb?.. Hallottam itt hangkártyáról de nem értem a dolgot. Az usb-s nem jó? é kell rá vegyek zajszűrő szivacsot? (ahogy igazából a témához sem :(. Valaki elmagyarázná érthetően hogy mi kell hozzá?

2013. jún. 1. 07:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Az AT2020 az Audio-Technica nagymembrános stúdiómikrofonjai közül a legkisebb. (legolcsóbb széria legolcsóbb tagja)

Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó mikrofon. Az Audio-Technika professzionális termékeket gyárt, ez a miki is jobb minőségű, mint az ismert és mindent (tévé, házimozi, hifi) gyártó szórakoztató elektronikai gyártók saját márkanévvel ellátott ki tudja hol készült mikrofonjai.

Otthoni használathoz nem feltétlenül kell rá szivacs, viszont ha közelről akarsz beleénekelni, nem árt egy popfilter (az a kerek keretes sűrű szövetháló, amit a mikrofon elé rögzítenek.

Mivel a PC-k, notebookok beépített hangkártyái nem erre valók, szükséged lesz egy külső, USB vagy Firewire csatlakozású hangkártyára. Olyat válassz, aminek XLR-csatlakozós mikrofonbemenete van, és tud kiadni 52V fantom-tápfeszültséget (többnyire tudnak). Olyan kártyát válassz, aminek van annyi bemenete, amennyi mikrofont a közeljövőben összesen használni tervezel, hogy ne kelljen a bővítéskor újabb kártyát venni. Nem árt, de kezdetben nem létszükséglet egy jó hangrögzítő és szerkesztő program. Ha komolyan gondolod, az ingyenes Audacityt hamar ki fogod nőni.

2013. jún. 1. 15:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudsz nekem linkelni egy ilyen hangkártyát kérlek?
2013. jún. 2. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Választhatsz egész egyszerűt is, nem tud semmit, csak egy mikrofon jelét digitalizálja, és ad neki fantomtápot. Tápellátás USB-ről:

[link]

Ha később ennél többet szeretnél, szóba jöhet egy kisebb USB csatlakozású keverő is:

[link]

Ezek 16 bites A/D konvertert tartalmaznak, ami egy nyersanyag felvételéhez, ha egy kicsit is törekedsz a jó minőségre, kevés.

24 bites eszközök:

Egy mikrofon bemenettel:

[link]

Két mikrofon bemenettel:

[link]

Firewire cuccokat már be sem linkeltem ide, más árkategóriánál kezdődnek.

2013. jún. 2. 14:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Szóval az utóbbi 2 amivel már egész jó minőségű nyersanyagot lehet fölvenni? (ha jól értelmezem :D)
2013. jún. 2. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, amatőr viszonyok között, ha nem kell több két mikrofonnál.

A 16 bit csak masterelt végterméknek jó, ehhez köt minket az audio CD-k formátuma is.

2013. jún. 2. 21:08
 6/7 A kérdező kommentje:
és ha csak simán bedugom a gépbe és nem használok semmit?
2013. jún. 2. 21:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocs, nem fogok felesleges köröket futni.

Elmondtam milyen a mikrofon.

Elmondtam hogy lehet PC-vel felvételt készíteni vele, mi kell hozzá.

Sem időm sem energiám az összes ötletet tételesen megcáfolni, hogy hogyan és miért nem lehet vele felvenni.

Tehát, még egyszer utoljára: kell (nem lehet, nem esetleg, nem talán, hanem: kell) hozzá egy XLR-csatlakozós, szimmetrikus bemenetű, fantomtáp kiadására képes külső hangkártya.

Kell hozzá egy XLR-XLR mikrofonkábel.

Kell hozzá egy program, amivel felveszed. Elsőre gyakrolni, játszani megteszi az Audacity (feltéve, hogy nem adnak valami jobbat a hangkártyával).

Ja, nyugodtan dugd be a gépbe, tönkremenni nem fog. Egy jack-XLR kábelt legyártani max. 10 perc. Nem hinném, hogy a mikrofonbemenet 2-3 volt feszültsége elég lenne neki, a szimmetrikus jel aszimmetrikussá alakításával már ne is foglalkozz, minek az...

2013. jún. 2. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!