Melyik TV-t vegyem? Az aktív vagy a passzív 3D-t vagy esetleg egy sima FullHD-t? Megéri +30000 forint a 3D miatt?
Három tévét néztem, ezek közül melyik a legjobb választás, ha legalább 6-8 évre tervezek? Az alábbiak közül melyik a legjobb? Én a 3D-s LG-re hajazok.
Samsung UE33ES6100-aktív 3D,130000 forint
LG 32LM620S-passzív 3D,130000 forint
LG 32LS5600-sima FullHD,100000 forint
Szerintem egyébként passzív, nekem is ez van az LG LM620S szériából, csak nekem 42"-os. Imádom. :D
Ezt szoktam ajánlani én is, hogy meg kell nézni élőben.
Az aktív 3D nem villog, viszont a passzívnak csíkos a képe a hozzá tartozó szemüveggel, abból a távolságból, ahonnan a full hd felbontást kellene nézni. Ez nem is csoda, hiszen a passzív 3D a felbontás kárára tudja csak átvinni a bal és jobb szemnek szánt képet. Ezért hiányos, hibás 3D megjelenítésű a ma használatos passzív rendszer.
Ellenben tervben van egy tényled full hd-re képes passzív szemüveges rendszer is, amit még nem árulnak. Ott a képernyő előtt egy hatalmas szűrő kapcsolgatja a polarizációs síkot. Annál majd meg marad a full felbontás és még csíkok sem lesznek a képernyőn.
A passzív rendszerű televízió egy félre sikerült dolog, ha a 3D megjelenítést szeretnénk FULL HD felbontásban elérni, mivel csak annak a felére képes. Persze a semminél az is jobb, de ha lehet választani akkor inkább kicsivel többért a tökéletes, teljes 3D felbontású aktívat érdemes választani ha már százezres nagyságrendű kiadást tervezünk.
Amit a villogásról mondanak,. az csak a gyengére sierült LG rendszer ellen reklámja, mert önmagától mindenki látja, hogy melyik a jobb. A félrevezető reklám filmjüket meg esetleg elhiheti valaki és akkor mellettük dönt, hogy el tudják adni a hulladékaikat.
Persze az LG televíziók is tökéletes, teljes felbontású képet tudnak adni, ha nem vesszük fel hozzá a 3D szemüveget. De végülis ne veszünk technikailag hiányosat, ha már pénzt adunk ki érte.
Nyilván, mert az aktív teljes felbontású 3D-ben is
és a passzívnál ott vannak a minden második sorban a fekete csíkok.
Gondolom mindegyiket a hozzá adott szemüveggel nézted, mert azzal jön jól ki a hatalmas különbség.
Csöndben megjegyzem, hogy az aktív 3D-nél nagyon sok embernek fáj a feje, vagy szédül, tehát ha aktív mellett döntesz, előtte nézz valahol legalább 1 órát aktív 3D-t, hogy nincsenek-e kellemetlen tüneteid.
(goggle-n rákereshetsz, hogy miért van és hogy működik az egyik illetve másik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!