Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi is a különbség az LCD és a...

Mi is a különbség az LCD és a plazma TV-k között?

Figyelt kérdés
Melyik a hosszabb távú megoldás, melyik tud többet?
2008. dec. 8. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
87%

Itt a válasz:

[link]

2008. dec. 8. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
83%
Itt is találsz hasznos infot: [link]
2008. dec. 9. 07:44
 3/4 anonim válasza:
100%

egy full-hd plazma boldog tulajdonosaként nyilatkozom.

nagyon szépek a színek, tűéles a kép, gyors a reakcióidő.

azonban ha sokat nézel tv-t inkább lcd-t vegyél, annak 40%al alacsonyabb az energiafogyasztása.

a tűéles kép megfelelő felbontásnál mindkét készüléken tűéles lesz.

a gyors válaszidő előnyét én eddig 1x láttam egy xbox játéknál. a lcd tv-nél néha bereccent, amikor forgott a kamera, ilyen nincsen a plazmánál. Ha nem játszol, tv ill. film nézés közben nem veszed észre ezt a különbséget.

a színek egy kicsit "tompábbak" az lcd-nél, de sztem ezt csak akkor látod amikor a két fajta tv-t egymás mellé teszed.

az én végső véleményem az hogy, talán nem feltétlenül éri meg a plazma, kivéve ha maximalista vagy és a pluszköltség nem számít. ilyenkor viszont tényleg plazmát kell venni. hajrá hajrá, majd írd meg hogy döntöttél :)

2008. dec. 9. 07:45
 4/4 anonim ***** válasza:
95%

Bár nem egyértelmű,de gondolom nem a működési elvekre,illetve az azok közötti különbségre vagy kiváncsi...

Egy előbbi témánál irtam,hogy az LCD/Plazma versenyt az LCD nyeri-nyerte(kicsit hasonlit ez a helyzet a 20-25 évvel ezelőtti VHS<>Többi rendszer közötti harchoz,melyet mint tudjuk a VHS nyert,közel sem azért mert az volt a legjobb,hanem mert a legtöbb készülék volt piacon belőle!),itt is a piac fog dönteni.

Sok kezdeti LCD betegséget(mely az akkori technológiai fejlettség korlátozott)mára teljesen kiküszöböltek.

Mivel mindkettő pár év(4-5)múltra tekinthet vissza:hosszútávról,tapasztalatokról kár lenne bölcselkedni...

S hogy melyik tud többet?Nos,ha erre valaki adna egy jó választ,akkor a másikat már nem is gyártanák(bocs...)!

De komolyra forditva:az LCD is és a Plazma is mint képmegjelenitő eszköz,mindkettő müködési elvét ismerve egy biztos:a tudását(a készülékét) egészen más területek

határozzák meg:Full-HD,HD Ready,DVI-HDMI interface ,Composit videojel,Component videojel fogadása,külső Winchester csatlakoztatása stb..

Ezek a bonyolultnak tűnő szavak,kifejezések megléte a készülékben határozza meg a "tudását" elsősorban,az egy későbbi versszak,hogy ez LCD,vagy Plazma képmejelenitőn jelenitik meg.

De egy régi tanárom véleményét szeretném idézni:csak az számit,hogy a tulajdonos/néző meg legyen elégedve,Neki tetszen:hogy mit mond a szomszéd,meg a kedvesmama,és hogy mit mondott a nagytudású Media Markt eladó:tök teljesen mindegy!

2008. dec. 9. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!