El lehet rontani a mobilomat rootolással?
Arra lennék kíváncsi, hogy el lehet-e véglegesen rontani a Sony Ericsson 'Live with Walkman' (WT19i) telefonomat egy rosszul elvégzett rootolással. Kezdő vagyok a témában és hiányoznak ezen ismereteim, de mindenképp szeretném saját igényeimhez igazítani mobilomat.
El tudom úgy rontani a telefont, hogy az javíthatatlanná váljon? Egy sikeres rootolás után vissza lehet rakni rá az eredeti rendszert minden rootolásra utaló nyomot eltüntetve? (Félek, hátha kell még szervizeltetni!)
El tudod rontani, akár úgy is, hogy be se kapcsoljon. :)
Rootolás után vissza tudod állítani az eredeti dolgokat.
Köszi a választ! Mekkora rá a kockázat, hogy ilyen következzen be, hogy be sem tudom kapcsolni? Nagyon bénának kell lenni ahoz?
Van egy haverom aki rootolta Xperia X8-asát és több rendszert is futatott már rajta. Ő tudna nekem segíteni, csak hát félek, hogy így is elrontom.
Tehát mekkora rá a kockázata, hogy véglegesen búcsút inthetek szeretett telómnak?
1 kattintással lehet ezzel rootolni, de ha a telefon szoftverének a buildszáma .62-re végződik, előbb vissza kell tenni flashtool-al egy korábbit, mert a .62-est nem lehet rootolni, csak a korábbit.
Köszi a válaszokat!
Úgy terveztem, ha megérkezik a hivatalos ICS, azt kipróbálom még, aztán lecserélem egy rootolt Gingerbread-re.
Ha már ICS van a mobilomon, hogy tudom ezt megtenni? (Kicsit el vagyok veszve! Próbálom értelmezni a dolgokat.)
Tehát első lépésként majd downgradelni kell a hivatalos ICS-et hivatalos Gingerbread-re? Ezt még megtehetem hivatalos kereteken belül, vagy a Sony Update Service / Sony PC Companion csak a legfrissebb ICS-et fogja felajánlani nekem? Azután flash-elem 4.0.2.A.0.58-es build-re és root?
Vagy nincs is szükség erre, mert:
a meglévő hivatalos ICS-et is tudom majd flash-elni Gingerbread-re 4.0.2.A.0.58-es build-el és utána rootolni?
Bocsi, ha hülyeségeket írtam volna, próbálok tájékozódni az ismeretlen. Szívesen fogadok építő jellegű okítást!
Namost:
Tételezzük fel, hogy most a telefonodon a 4.0.2.A.0.62-es rom van fent. Ezt nem lehet rootolni, ezért kelleni fog a 0.42-es. Ezt feltenni csak flashtoolal lehet ingyenesen. Ez viszont kezdőknek nem veszélytelen, mert elég egy rossz helyre tett pipa, vagy egy rosszul kiválasztott rom, és máris megvan a baj. Mivel én is tulaj vagyok, és már csináltam, ha szeretnéd megpróbálni, le tudom írni/tudok adni leírást, mit és hogy.
"Ez viszont kezdőknek nem veszélytelen, mert elég egy rossz helyre tett pipa, vagy egy rosszul kiválasztott rom, és máris megvan a baj. "
Milyen baj?
Nem lehet vele elrontani. Ha valaki rosszul választ egy romot, semmi akadálya, hogy másikat letöltsön és újrakezdje a flashelést...
Köszi, igen, érdekelne a részletesebb segítséged!
Egy dolgot azért még szeretnék tisztázni előtte: hogy tudok majd a meglévő hivatalos nem rootolt ICS-ből rootolt Gingerbread-re váltani?
Am sikerült beszerezni ezt a fájlt: Live with Walkman WT19_2.3.4 Telenor HU_4.0.2.A.0.58.ftf, gondolom ez a megfelelő.
GB ROM:
Igen, tudsz majd váltani. Nos, kezdjük az elején:
-Minden adatot ments le, ami fontos!
-Töltsd le a Flashtool nevű progit.
( [link] )
-Telepítsd, de jegyezd meg, hová települt.
-Miután kész, másold a letöltött Rom-ot (jelen esetben 4.0.2.A.0.58) a program mappáján belül a "firmwares" nevűbe. Fontos, hogy a ROM ki legyen csomagolva! (Nézd meg a kiterjesztését, ftf kell, hogy legyen)
-Indítsd el a Flashtoolt.
Ahogy elindul, látni fogsz egy villám ikont (Flash). Arra kattints.
-A megjelenő ablakban válaszd a flashmode nevű opciót, és lépj tovább.
-Ismét előjön egy ablak, ám ez már bonyolultabb. (Csak ránézésre) Itt a "Select a Firmware" listában válaszd ki azt a ROM-ot, amit az imént másoltál be a program egyik mappájába. (A "device" sorban vagy WT19i, vagy Live with Walkman kell, hogy szerepeljen, a Version sorban pedig 4.0.2.A.0.58-nak a te esetedben.)
Miután kiválasztottad, nézz rá a "Wipe" részre, és pipálj be mindent. Az alatta levő összes Exclude, és Misc lehetőség mellől szedd ki a pipát, ha lenne!
-Kattints az OK gombra.
-A gép egy kis gondolkozás után ismét egy ablakot dob ki majd, de csak utasításokkal. Ezt kéri:
-Kapcsold ki a telefont
-Csatlakoztasd az USB kábelt a géphez.
-Most tartsd lenyomva a telefonodon a hangerő LE gombot.
-Miközben tartod a gombot, csatlakoztasd a mobilodat a kábelhez.
-A mobilon egy zöld led fog folyamatosan világítani, ez jelzi, hogy a telefon flash módban van.
-A program elkezdi feltenni a ROM-ot. Ez idő alatt ne nyúlj a telefonhoz, és ha lehet, a gépet se használd intenzíven, mert ha lehúzod a mobilt/megfagy a gép, az minimum szerviz.
-Amint végzett (Kb 5perc) írni fogja, hogy "Device connected in flash mode".
-Most húzd le a telefont, és kapcsold be. Menj végig a telepítőn, majd állítsd be ezeket a telefonon:
-USB hibakeresés: Be
-Álhelyek: Be
-Képernyő kikapcsolása: 10perc
-Ha ezek megvannak, simán csatlakoztasd a telefont a géphez, de ne zárd le a képernyőt!
-A flashtoolban nyomj a lakat (Root) ikonra, és a gép elkezdi rootolni a mobilod. Egyszer újra is fogja indítani, de ennek így kell lennie. Újraindításnál várd meg, míg a flashtool azt írja "Root acess Allowed"
ICS telepítése:
Először a bejáratott módszert linkelem be. Ha ezek alapján nem megy, akkor szólj, és leírom én a menetét.
www.forum.se-portal.hu/viewtopic.php?f=110&t=15437
Bármiféle anyagi kárért felelősséget NEM tudok vállalni, ezért saját felelősségedre csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!