Sony Ericsson X8 támogatja a multitouch-ot?
Pár napja vettem egyet és olvastam róla, hogy az újabbak már támogatják amikben valamilyen újabb cypress chip van.
Ezt én hogyan tudhatnám meg, hogy az enyém milyen?
Ha neked is x8-ad van akkor megnézheted te is, hogy támogatja-e a multitouch-ot.
Mert az új kiadások támogatják.
Az ellenőrzéshez root szükséges és az android terminal emulator a marketről.
A parancsok:
su
Itt feljön a superuser ablak, válaszd az allow gomb-ot.
dmesg | grep "cyttsp-i2c"
Ha ezt írja:cyttsp_i2c_probe: Successful registration cyttsp-i2c akkor cypress kijelző és tudja a multitouch-ot, ha mást akkor a korábbi kijelző a synaptics és az nem tudja.
A sony ericsson hamarosan fog 2.1-es frissítést kiadni a cypress chipes x8-akhoz, de addig a modult már lehet telepíteni:
Itt a dualtouch résznél az 1/b modult kell telepíteni.
A legújabb kiadás tudja a multitouchot, kb. április vége május eleje óta kapható. Ha a boltok készleteit is figyelembe vesszük, amik még valszeg synaptics kijelzősök, nagyjából ma már ezzel a chippel lehet kapni. Ha szerencséd van akkor ilyet kaptál már.
Létezik egyébként ebből a chipből egy széria (nem sok, állítólag csak néhány ezer db készült) amik még nem tudják csak a dualtouch-t.
Köszi a válaszokat!
Megcsináltam a rootolást, beírtam a parancsokat és aszerint cypress kijelző. :D
Hamarosan megpróbálom felrakni azt a modult ami a linken van.
"onnan tudom hogy nekem is ien van :)"
Akkor itt az ideje kissé jobban megismerni a telódat.:D
Hidd el, hogy megy azon a multitouch, hardverileg pedig elbírja. Esetleg olvass utána az xda-n.
Vagy vegyél ilyen x8-at és próbáld ki magad.
Felraktam most este azt a modult, f@szán működik a multitouch és eddig símán elbírja a hardver...
Még egyszer köszi a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!