Milyen aksit vegyek bele?
Innen nézegettem, de ezek brutál drágák. Az a gondom, hogy az N73 MusicEdition telefonomban az akku tartós használat mellett csak 1-2 napig bírja ki. Egyik üzletben azt mondták, hogy 5€-ért lehet kapni már, de szerintem az valami gagyi kínai és inkább összespórolnám egy 5-6000 forintosra. A véleményre lennék kíváncsi, hogy kinek mi a tapasztalata az utólag vásárolt aksikkal kapcsolatban. Köszi.
Nálatok nincs áram?
Vagy nem kaptál töltőt a telefonhoz?
Lefekvés előtt tedd a töltőre.
A gagyi akkut is megveheted hozzá, ugyanott gyártják, csak nem ugyanott árusítják mint a drágát. A gagyi is elmegy legalább egy évig, csak megkapod 500 forintért. Az 5000-es akku nem ér tízszer annyit, nem tart tízszer tovább.
5 éves a telefonod, gyanítom nem az eredeti akku van benne.
Mindig is jót mosolyogtam az ilyen jellegű hozzászólásokon. Nem, mifelénk nincs áram és most éppen az agyhullámaim segítségével küldök információt az éterbe, így sikerült nagy nehézségek árán feltennem e nem túl nagy szövegértést igénylő kérdést. Gyári akku van benne, eredeti Nokia és ha netán érdekelne, amit kétlek, még a gyári fólia található meg a képernyőn.
Bármilyen furcsa is, én tudok vigyázni a telefonomra. Csakhogy az aksinál jelentkezett a felfúvódási effektus, ami gyári hiba és emiatt alig tudom a hátlapot felhelyezni, valamint az üzemidő is jelentősen romlott.
Ebből kifolyólag lettem volna kíváncsi arra, hogy ki mit gondol a másolatokról, amik negyedannyiba kerülnek, mint az eredeti akkumulátorok. Sajnálatos módon most nem vagyok hajlandó pontozni a hozzászólásod, de ha megmakacsolod magad és változtatsz a stílusodon, akkor kapsz egy "lájkot" vagy mit.
Üdv.
1. Bármennyire vigyázol a telefonodra, az akku nem emiatt lesz hosszú életű, illetve a lítium akkuk rosszul tolerálják ha nincsenek töltve. Ha gyakran töltöd, nem várod meg míg lemerül, több hasznát veheted. De ez gyártmány függő is többnyire (van egy kiválóan működő több mint 7 éves akkum és van ami másfél évet se bírt).
2. A felfúvódás nem gyári hiba, a hengerelt akkuk élettartamának a végét jelenti, ilyenkor már veszít a kapacitásából is.
3. Ha kíváncsi vagy mit gondolok a másolat akkukról ami negyedannyiba kerül, olvasd végig az első válaszom.
4. A pontozás nemigen izgat, általában azért válaszolok, mert valaki kérdést tett fel. Az egy extra dolog hogy lehet minősíteni a válaszokat. Nem azért írok hogy vad "zöld kéz" nyomkodásra ingereljem az olvasókat, hanem hogy kielégítsem a kérdező információ iránt mutatkozó igényét. Ebbe nem tartozik bele a stílus, és emiatt utólagosan is elnézésed kérem.
Ha a megfogalmazáson kívül van még kérdésed, tedd fel nyugodtan.
Az igaz, hogy ha vigyázom a telefonra attól még nem lesz hosszabb életű, mindemellett ha a segítségével bontom fel a sörömet vagy hasonló célra használom fel, az sokat nem javít a helyzeten. A gyári hibás akkuról itt olvastam: [link]
Sokszor töltöttem úgy, hogy már a végét járta (15% alatti töltés) és éjszakára úgy hagytam. Szerintem ez is közrejátszott abban, hogy tönkrement.
Mellesleg nekem is van egy régi 6020-asom ami bármilyen meglepő, de 5 napig bírja ki tartós használat mellett és még mindig jó szolgálatot nyújt.
A második üzeneted már a stílus szempontjából jobban tetszett, köszönöm a segítséged.
Az akku felfújódásnak többféle lehet az oka, általában melegedéssel kapcsolatosak.
- túlmelegedés túl nagy árammal történő kisütés miatt
- túlmelegedés nem megfelelő hűtés miatt, pl. olyan fészekben ül az akku, hogy nincs kellő átáramló hűtő légáramlás vagy a burkolatok jól hőszigetelnek.
- kisütés túlzottan alacsony feszültségig, ez kombinálódhat túlmelegedéssel, mivel az akku belső ellenállása változik a kisütés végén és emiatt fokozottan melegedhet.
Mivel senki sem vezet szervízkönyvet az akkuja kezeléséről, utólag nehéz megállapítani a meghibásodást kiváltó valódi okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!