Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A telefonomba a GPS az ingyenes?

A telefonomba a GPS az ingyenes?

Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 18:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
aha
2011. jan. 2. 18:35
 2/12 anonim ***** válasza:
ja
2011. jan. 2. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen, a GPS mindig ingyenes.
2011. jan. 2. 18:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Előzőek.. Ezt úgy mondjátok, hogy azt se tudjátok milyen?

Vannak telók, azon GPS, de van olyan, hogy a térkép nincs rajta, hanem folyamatos adatforgalomban "gondoskodnak róla", hogy ott legyen.

Ez szerintetek ingyenes?

2011. jan. 2. 18:48
 5/12 anonim válasza:

Akkor ingyenes, ha:

- a telefonra telepítesz ingyenes navigációs programot vagy gyárilag van rajta navigációs program

- telepítve vannak a megfelelő térképek. pl. a Magyarország térkép telepítve van, de te átmész Ausztriába akkor azt a telefon kezdi el letölteni, ez adatforgalommal jár, ami ugye pénzbe kerül

- csak a belső GPS-t engedélyezed, külső GPS-t, hálózatalapú helyzetmeghatározást letiltod. A belső GPS önmagában általában elég lassú, ezért a hálózatalapú helymeghatározási mód eléggé meggyorsítja a műhold megtalálását és a jel se veszik el, viszont ez is adatforgalommal jár

- az útinformációk lekérését is letiltod

2011. jan. 2. 19:01
 6/12 anonim válasza:
Nekem is egy ilyen telefonom van, elvileg ingyenes a gps, de mivel a térképeket még nem töltötte le, ezért még nem az. Nekem Nokiám van, ehhez is jár ingyenes gps navigáció
2011. jan. 2. 19:21
 7/12 anonim válasza:
ja, u.i.: az előző vagyok, a Nokia oldaláról letudom tölteni a térképeket ingyen :)
2011. jan. 2. 19:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Én azt hittem hogy mindenkinek logikus, mielőtt vesz valamit, megkérdezi.

Lehet hogy ez is olyan kérdés, ha nincs neki, de nem tudja.

Az AGPS (=Assisted GPS) a mobiltelefon GPS vételét javító módszer, amit a mobilszolgáltató nyújt.

Használatához olyan mobiltelefon szükséges, mely beépített GPS-vevővel rendelkezik.

Működése a telefonban lévő GPS és a mobilszolgáltató szervere közötti adatcserén alapul. A mobiltelefon a navigációs adatokat nem csak a műholdaktól, hanem a mobilszolgáltató szerveréről kapja meg. Ugyanis a hagyományos GPS-vétel időigényes (bekapcsolás után 2-3 perc is lehet), ráadásul jó rálátás szükséges az égbolt irányába – ami egy sűrűn beépített városi környezetre nem jellemző. Ezek kiküszöbölésére találták ki az AGPS-t.

Az eljárás lényege a következő:

* a telefonba épített GPS néhány másodperc alatt egy durva, kezdeti műholdpozíciót határoz meg, amit elküld a mobilszolgáltató felé

* a szolgáltatónak a műholdas vétel szempontjából előnyös helyen, stabilan kiépített GPS-vevője van, valamint elegendő számítási kapacitása, ami a telefontól kapott információ alapján gyorsan kiszámítja a műholdak helyzetét

* a telefon a szolgáltatótól megkapja a műholdak pontosan kiszámított adatait

* a telefon kiszámolja a szolgáltató adatai alapján a helyzetét

Az eljárás előnye, hogy a mobilba elegendő egy egyszerűbb GPS-vevőt és kisebb kapacitású processzort beépíteni, ugyanakkor a szolgáltató biztosítja a telefon pozíciójának számításához szükséges számítási kapacitást és a pontos adatokat.

Ez a szolgáltatás fizetős is lehet a szolgáltató részéről.

GPS A készülék saját maga határozza meg a műholdak segítségével az aktuális pozícióját.

Térképhasználat.

Kétféle megoldás létezik:

1. online térkép, a vevő a mobilhálózatról adatforgalom generálása mellett tölti le a pozíció térképét. A szolgáltató által meghatározott módon, többnyire díjköteles.

2. offline térkép, a vevő a készülékben tárolt térképadatok segítségével jeleníti meg a pozíció térképét. Használata nem jár adatforgalommal a mobilhálózat felé, akár ingyenes is lehet ha nem AGPS módszerrel történik a helymeghatározás.

Pontosabb információt a készülék típusának ismeretében adhatunk.

2011. jan. 2. 19:50
 9/12 anonim válasza:
Azt tapasztaltam hogy akkor ingyenes ha hozzá van csatlakoztatava a wi-fi-hez hogy koordinátákat és egyéb dolgokat tüdjön letölteni,ha nincs csatlakztatava akkor is jó csak van hogy a szolgáltató műholdjáról kér adatot a szemét szolgáltató egyenlegt von le!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011. jan. 2. 21:06
 10/12 anonim ***** válasza:

1. Le kell tiltani a hálózati adatforgalmat :)

2. Új mobilt először 0 egyenlegű kártyával kell próbálgatni, hogy mikor mit csinál :D Én 1 hónapja tesztelem így az új mobilom, még mindig nem tettem át bele a rendes kártyám.

2011. jan. 2. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!